Antena 3 CNN Sport Marea legendă a fotbalului, Pelé, operat de urgență pentru o tumoare la colon

Marea legendă a fotbalului, Pelé, operat de urgență pentru o tumoare la colon

Legendarul fotbalist Pelé, în vârstă de 80 de ani, a fost internat de șase zile într-un spital din Sao Paulo, potrivit unui anunț făcut de managerul său, Joe Fraga.

Marea legendă a fotbalului, Pelé, operat de urgență pentru o tumoare la colon
Sursa foto: Facebook/ Pele
de Gabriel Dano    |    06 Sep 2021   •   20:05

Recent, presa a relatat că Pelé ar avea mari probleme de sănătate și chiar și-ar fi pierdut cunoștința. managerul său a precizat însă că nu ar fi vorba despre probleme grave de sănătate, ci despre efectuarea unui set mai amplu de analize medicale.

Pentru că marele fotbalist brazilian are o vârstă înaintată, investigațiile medicale la care este supus Pele, printre care și o colonoscopie, vor fi făcute pe parcursul mai multor zile.

După ce ziariștii au scris că Pelé părea destul de slăbit la evenimentul prilejuit de lansarea documentarului despre viaţa sa, acesta a transmis, prin intermediul unei rețele de socializare, că nu a leşinat şi că este într-o formă fizică foarte bună.

"Am trecut printr-o serie de analize, analize pe care a trebuit să le amân din cauza pandemiei de coronavirus. Vă asigur că nu o să joc duminica viitoare", a declarat Pele, triplu campion mondial cu naţionala Braziliei.

Totuși, până la urmă se par că brazilianul întâmpină niște probleme de sănătate.

Acesta a postat un mesaj pe pagina sa oficială de Instagram în care a explicat că a fost nevoit să treacă printr-o operație de extirpare a unei tumori la colon.

”Sunt foarte recunoscător pentru mesajele voastre de îngrijorare. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă simt atât de bine și că mi i-a dat pe Dr. Fabio și pe Dr. Miguel să aibă grijă de sănătatea mea. Sâmbăta trecută, am fost supus unei operații de extirpare a unei tumori la colon. Aceasta a fost identificată în timpul investigațiilor pe care le-am menționat săptămâna trecută.

Din fericire, sunt obișnuit să sărbătoresc alături de voi mari victorii. Voi intra în acest meci cu zâmbetul pe față, cu mult optimism și multă fericire să trăiesc înconjurat de dragostea familiei și a prietenilor”, a transmis Pelé pe pagina sa oficială de Instagram

În ultimii ani, Pelé a ajuns la spital fie din cauza epuizării, fie pentru o operaţie de îndepărtare a unor pietre de la rinichi.

Conform IFFHS, Pelé este cel mai de succes marcator în ligă din lume, cu 541 de goluri. În total Pelé a marcat 1281 de goluri în 1363 de meciuri, inclusiv amicale neoficiale și din tur, motiv pentru care a fost înscris în Guinness World Records cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei în fotbal, potrivit Wikipedia. În timpul când făcea parte din lumea sportului, Pelé fost pentru o perioadă cel mai bine plătit sportiv din lume. În Brazilia, Pelé este considerat a fi un erou național pentru performanțele obținute în fotbal și sprijinul politicii de a îmbunătăți condițiile sociale ale săracilor.

×
Subiecte în articol: Pele
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close