Antena 3 Sport Off Sport Floyd Mayweather este sportivul cel mai bine plătit al planetei

Floyd Mayweather este sportivul cel mai bine plătit al planetei

19 Sep 2015   •   13:54
Floyd Mayweather este sportivul cel mai bine plătit al planetei

Boxerul american Floyd Mayweather a realizat venituri record de 300 milioane dolari în perioada iunie 2014 - iunie 2015, fiind sportivul cel mai bine plătit al planetei, conform clasamentului stabilit de revista Forbes, scrie Agerpres.

Mayweather, care și-a anunțat luna aceasta retragerea din activitate, îl devansează în această ierarhie pe marele său rival, filipinezul Manny Pacquiao, pe care l-a învins la puncte în "meciul secolului", disputat pe 2 mai, la Las Vegas, și care a încasat la rândul său 160 milioane dolari în același interval.

Cei doi pugiliști sunt urmați de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu venituri totale de 79,6 milioane euro, starul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), cu 73,8 milioane dolari, și tenismanul elvețian Roger Federer, cu 67 milioane dolari.

De menționat că veniturile lui Mayweather sunt de aproape trei ori mai mari decât cele pe care compatriotul său Tiger Woods le-a obținut-o în 2008, când fostul lider al golfului profesionist reușise să stabilească un nou record pentru lumea sportului, acumulând 115 milioane dolari într-un interval de 12 luni.

Forbes adaugă, totodată, că cei mai bine plătiți 40 de sportivi ai lumii din 2015 au realizat venituri combinate de 1,9 miliarde dolari din salarii, premii și sponsorizări, sumă considerabil mai mare față de cea realizată în urmă cu două decenii de cei mai bine plătiți sportivi ai plantei, care au acumulat împreună 490 milioane dolari. În 1995, cel mai mare venit a fost obținut de celebrul baschetbalist american Michael Jordan (43,9 milioane dolari), urmat de boxerul Mike Tyson (40 milioane dolari), amintește publicația din Statele Unite.

×
Subiecte în articol: Floyd Mayweather

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close