Antena 3 CNN Sport Un jucător important al Naționalei de rugby se retrage din activitate

Un jucător important al Naționalei de rugby se retrage din activitate

Un jucător important al Naționalei de rugby se retrage din activitate
Sursa foto: foto: frr.ro
16 Oct 2015   •   13:53

Ovidiu Tonița (35 de ani), unul dintre jucătorii de marcă ai rugbyului românesc, a luat decizia de a se retrage din activitate după ce și-a încheiat evoluția la Cupa Mondială din Anglia, a anunțat site-ul Federației Române de Rugby, anunță agerpres.ro. 

ingurul rugbyst român care a participat la cinci ediții ale Cupei Mondiale, supranumit ''Autobuzul din Carpați'', datorită forței sale, va pune capăt activității la nivel profesionist, după două meciuri jucate la Cupa Mondială din acest an. ''Autobuzul s-a cam oprit după meciul cu Irlanda, s-a parcat. Am decis să termin cu cariera internațională după acel meci și mă retrag, nu mai joc la niciun club, mă duc doar din plăcere, la amatori și nejucând profesionist, nu mai pot reveni în echipa națională'', a afirmat Tonița.

Ovidiu Tonița a precizat că nu știe dacă viitorul său va fi legat tot de rugby, dar în prezent urmează un curs de preparator fizic și poate în viitor va putea ajuta pe aceasta cale''.

Tonița își încheie cariera internațională cu un eseu marcat Irlandei, pe Wembley, într-un meci are a stabilit recordul de spectatori la această ediție a Cupei Mondiale, 89.267 de spectatori. Tonița a evoluat și în meciul cu Franța, dar a ratat partidele cu Canada și Italia, din cauza unei fracturi la un deget.

Născut la Bârlad și format ca sportiv la echipa locală Rulmentul, Tonița a devenit mai apoi campion al Franței cu USA Perpignan. El a egalat recordul lui Romeo Gontineac la numărul de meciuri jucate la Cupa Mondială, ambii având 14 prezențe. Tonița a fost prezent la victoriile cu Namibia (37-7, în 2003), cea mai categorică obținută la ''Stejari'' în istoria competiției, și cu Portugalia (14-10, în 2007).

Mai multe, pe agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: nationala Romaniei rugby
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close