Antena 3 CNN Sport Ultima fotografie cu Pele din spital. Mesajul emoționant transmis de fiica lui: ”Te iubim la infinit!”

Ultima fotografie cu Pele din spital. Mesajul emoționant transmis de fiica lui: ”Te iubim la infinit!”

Celebrul fotbalist Pele a murit la vârsta de 82 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Era internat în spital în stare gravă de la sfârșitul lui noiembrie.

Ultima fotografie cu Pele din spital. Mesajul emoționant transmis de fiica lui: ”Te iubim la infinit!”
Sursa foto: Getty images
de Laura Dinu    |    30 Dec 2022   •   08:54

În ajunul Crăciunului, fiica sa, Kely Nascimento, a postat pe o rețea socială o fotografie în care își sprijinea capul pe pieptul tatălui său bolnav.  

„Iată-ne aici, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună", era mesajul transmis de fiica lui Pele în Ajunul Crăciunului. 

Femeia i-a ținut pe fanii lui Pele la curent cu starea tatălui său și a postat frecvent fotografii din spital. Zilele trecute, ea a mai publicat o fotografie în care zâmbește lângă sora ei, Flavia, şi lângă doi dintre nepoţii lui Pele, Gabriel Arantes şi Octavio Felinto Neto. 

”Aceste momente sunt greu de explicat. Uneori, multă tristețe și disperare, alteori râdem și vorbim despre amintiri amuzante. 

Încă un lucru pe care îl învățăm din toate acestea este că trebuie să rămânem alături unii de alții și să îi ținem pe cei dragi aproape! Doar așa merită totul! 

Cu toții împreună”, a scris Kely Nascimento pe Instagram.  

Seara trecută, fiica lui Pele a postat o ultimă fotografie, anunțând moartea tatălui său.  

”Tot ceea ce suntem este datorită ție. Te iubim la infinit! Să te odihnești în pace”, a anunțat fiica fotbalistului. 

El a fost internat pe 29 noiembrie la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo cu insuficiență renală și cardiacă. 

Chimioterapia nu a mai dat niciun rezultat, astfel că a fost suspendată, iar fostul fotbalist a primit în ultimele săptămâni medicamente doar pentru dureri și dificultăți de respirație. Familia i-a fost aproape până în ultimul moment. 

Edson Arantes do Nascimento este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istorie, dar toată lumea l-a știut drept Pele, după porecla primită la școală. 

Pele a marcat 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri 

Şi-a început cariera profesionistă în 1956 la numai 15 ani, iar 2 ani mai târziu a fost selecționat pentru a juca în naționala Braziliei la Campionatul Mondial de Fotbal din 1958. 

Echipa sa a câștigat trofeul după ce în finala cu Suedia, Pele a marcat două goluri care l-au făcut cel mai tânăr câștigător al unei Cupe Mondiale din istorie. 

Din acel moment, el și-a câștigat numărul 10 pe tricoul la națională care urma să câștige cele mai multe trofee internaționale. 

De-a lungul carierei, Pele a marcat 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri. 

Pele a fost Sportivul secolului. Viața sa a devenit subiect de film 

Cel de-al 1000 gol l-a marcat pentru clubul brazilian Santos, care și în ziua de astăzi sărbătorește ziua de 19 noiembrie ca fiind ziua Pele. 

În 1995 a fost numit ministrul sportului în Brazilia, iar 2 ani mai târziu a primit un ordin onorific de cavaler britanic. 

Comitetul Olimpic Internațional l-a votat ca fiind Sportivul secolului, iar în 2016 viața sa a devenit subiect de film. 

Pele a fost ambasador UNICEF 

După ce s-a retras din activitate, Pele a fost ambasador UNICEF, a fost imaginea unora dintre cele mai mari branduri din lume și a jucat în câteva filme, poate cel mai cunoscut fiind chiar cel despre viața sa, din 2016. 

×
Subiecte în articol: Pele
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close