Antena 3 Sport Alin Petrache și-a dat demisia din fruntea COSR, după rezultatele slabe ale lotului olimpic la Rio

Alin Petrache și-a dat demisia din fruntea COSR, după rezultatele slabe ale lotului olimpic la Rio

de G.S.    |    29 Aug 2016   •   13:56
Alin Petrache și-a dat demisia din fruntea COSR, după rezultatele slabe ale lotului olimpic la Rio
Sursa foto: Foto: Facebook / Alin Petrache

Alin Petrache și-a dat demisia din fruntea Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Decizia a fost anunțată în cadrul ședinței Comitetului Executiv al COSR, luni. Alin Petrache și-a prezentat demisia pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio.

Iată declarația făcută de Alin Petrache, conform cosr.ro:

"Avand in vedere ca Echipa Olimpica a Romaniei nu a reusit, la Jocurile Olimpice de la Rio, sa isi indeplineasca obiectivul asumat de Comisia Tehnica si federatiile nationale (6-8 medalii), si asa cum am anuntat deja ca voi face, astazi mi-am depus demisia din functia de presedinte al COSR in fata Comitetului Executiv, care va urma pasii statutari pentru preluarea prerogativelor.

Regret enorm ca nu le-am putut oferi romanilor medaliile si rezultatele pe care si le doreau. Stiu ca am facut tot ce a depins de mine in ultimii doi ani, dar din pacate criza sportului romanesc este una profunda si care nu poate fi rezolvata cu solutii de moment.

Referitor la chestiunea legata de disfunctionalitatile echipamentului sportiv de la Rio, am incredere totala in institutiile statului ca isi vor face datoria cu prisosinta si astept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar si pe cea interna a COSR.

Toata lumea trebuie sa inteleaga ca sportul romanesc este fix pe locul in care s-a vazut la Rio.

Consider ca, demonstrez, din nou, ca nu am tinut niciodata la functii sau la anumite pozitii, indiferent de importanta acestora. Raman acelasi manager sportiv onest, care spune ce gandeste, indiferent cat de urat suna adevarul uneori si care isi respecta cuvantul.

Cred in continuare ca proiectul meu, Romania Olimpica 2014-2024, este un program care poate revitaliza sportul romanesc. Cred ca avem nevoie de un Acord National pentru Sport pentru urmatorii 20 de ani. Am convingerea ca sunt necesare si alte ingrediente precum echipa, fair-play-ul, respectul, solidaritatea si patriotismul, valori demult uitate in societatea romaneasca.

Ca sa evitam orice speculatie de presa si ca sa fie clar pentru toti editorialistii care isi mai aduc aminte de sportul romanesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc sa mai candidez pentru vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri.

Le multumesc tuturor colegilor din fenomenul sportiv care au sprijinit ideile mele si care mi-au fost alaturi in aceasta perioada, dar si familiei mele careia i-am putut dedica mai putin timp in contextul implicarii mele in fenomenul olimpic.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close