Antena 3 CNN Sport Premieră istorică: România a învins SUA la rugby, pentru prima dată pe pământ american. Andrei Muraru: „A fost un vis împlinit”

Premieră istorică: România a învins SUA la rugby, pentru prima dată pe pământ american. Andrei Muraru: „A fost un vis împlinit”

rugbyy (1)
Trofeul a fost înmânat „Stejarilor” la Chicago de către ambasadorul României în SUA. Sursă foto: Facebook - Ambasada României în SUA/AEG Rugby
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2024   •   10:29

Echipa națională de rugby a României a învins naționala SUA într-un meci disputat vineri seara, pe 5 iulie 2024, pe stadionul Seat Geek din Chicago, Illinois, cu scorul 22 la 20. Trofeul a fost înmânat „Stejarilor” la Chicago de către ambasadorul României în SUA.

Echipa națională de rugby a României a câștigat Cupa Pershing, învingâng naționala SUA, la un secol de la primul meci dintre cele două naționale.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a înmânat căpitanului echipei naționale a României trofeul competiției. La meci au asistat numeroși români care trăiesc în Statele Unite. Meciul a făcut parte din America Series și a marcat relansarea Cupei Pershing, sărbătorind o rivalitate veche de 100 de ani între cele două națiuni - primul meci important dintre cele două țări s-a disputat la Jocurile Olimpice de la Paris din 1924 (când SUA au câștigat medalia de aur, iar România, medalia de bronz) și vine la doar o zi după celebrarea Zilei Independenței Statelor Unite.

„A fost un vis împlinit. Dincolo de bucuria de a fi alături de echipa României și de sutele de români din tribune, am văzut cum diplomația sportivă poate juca un rol în consolidarea legăturilor dintre țările noastre și la promovarea valorilor pe care le împărtășim. Sărbătorim nu doar o victorie pe terenul de rugby, ci și unitatea națiunilor noastre prin sport. Suntem mândri de echipa noastră!”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României și Statele Unite ale Americii.

Anul trecut, echipa de rugby a Statelor Unite a învins România, la Bucuresti, într-un meci internațional desfășurat la 5 august, cu 31 la 17.

Următorul meci din turneul nord-american al echipei naționale de rugby a României se va desfășura la Ottawa, vineri, 12 iulie 2024, împotriva naționalei Canadei.

? Premieră istorică: România ?? a învins SUA ?? la rugby pentru prima dată pe pământ american câștigând Cupa Pershing,...

Publicată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US pe Vineri, 5 iulie 2024

 

×
Subiecte în articol: rugby performanta
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close