Antena 3 CNN Sport Românca Alexia Tatu, campioană Wimbledon Under-14, după ce a întâlnit-o în finală pe conaționala sa, Andreea Soare

Românca Alexia Tatu, campioană Wimbledon Under-14, după ce a întâlnit-o în finală pe conaționala sa, Andreea Soare

Alexia Ioana Tatu a câştigat astăzi finala românească a fetelor la categoria U14, la Wimbledon, după ce a întrecut-o în două seturi pe Andreea Diana Soare.

Românca Alexia Tatu, campioană Wimbledon Under-14, după ce a întâlnit-o în finală pe conaționala sa, Andreea Soare
Sursa foto: Facebook/ Clubul Sportiv Medgidia
de Mia Lungu    |    10 Iul 2022   •   18:12

În finala feminină de la Wimbledon, din competiția Under-14, desfășurată în premieră la ediția din acest an a celui mai prestigios turneu de Grand Slam, au ajuns două jucătoare din România, Alexia Tatu și Andreea Soare.

Alexia Ioana Tatu, favorita nr. 1 a turneului, s-a impus cu 7-6 (2), 6-4, după un meci pe care l-a dominat şi în care a reuşit să aibă procente mai bune decât Andreea la punctele câştigate cu primul serviciu şi cu al doilea serviciu.

La categoria Under-14, au luat parte 16 jucătoare. Acestea au fost împărțite în patru grupe. Câștigătoarele grupelor au mers direct în semifinale.

Alexia Tatu, din Buzău, a câștigat Grupa A cu trei victorii în trei partide și a învins-o în semifinală pe jucătoarea din Argentina, Sol Ailin Larraya Guidi, cu scorul de 6-0, 6-3, potrivit G4Media.

În cealaltă semifinală, Andreea Soare, din Medgidia, a câștigat semifinala cu britanica Isabelle Britton, scor 6-0, 7-5. Diana Soare s-a calificat în semifinală tot după trei victorii reușite în faza grupelor.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close