Antena 3 CNN Sport Tenis A fost stabilit programul finalei Cupei Davis: Nadal îl va înfrunta pe Monaco în primul meci

A fost stabilit programul finalei Cupei Davis: Nadal îl va înfrunta pe Monaco în primul meci

A fost stabilit programul finalei Cupei Davis: Nadal îl va înfrunta pe Monaco în primul meci
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Dec 2011   •   16:44

Rafael Nadal şi Juan Monaco se vor întâlni în meciul de deschidere al finalei Cupei Davis, în care se vor întâlni Spania şi Argentina.

Întâlnirea, care va avea loc la Sevilla între 2 şi 4 decembrie, poate aduce Spaniei cea de-a treia Salatieră de Argint din ultimii patru ani.

În cel de-al doilea meci de simplu care se va desfăşura vineri, numărul 2 din echipa Spaniei, David Ferrer, va juca împotriva lui Juan Martin Del Potro, urmând ca sâmbătă să aibă loc partida de dublu, între perechile Feliciano Lopez/Fernando Verdasco şi David Nalbandian/Eduardo Schwank.

Ziua de duminică va debuta cu duelul dintre principalii jucători ai celor două echipe, Rafael Nadal şi Juan Martin Del Potro, iar finala se va încheia cu meciul David Ferrer - Juan Monaco.

Rafael Nadal revine la Sevilla, acelaşi loc în care, în 2004, pe când avea doar 18 ani, reuşea să-l învingă pe americanul Andy Roddick şi să aducă punctul decisiv pentru victoria Spaniei în Cupa Davis.

Este practic acelaşi teren pe care am trăit primele emoţii ca jucător profesionist. Să-l înving pe Roddick a fost un sentiment plăcut, mai ales pentru tot ceea ce a însemnat acel meci. Tupă atâţia ani, mă întorc în locul unde a început totul şi sper că rezultatul final va fi acelaşi”, a spus Nadal într-un interviu pentru Marca.

Argentina şi Spania s-au mai întâlnit în finala Cupei Davis în 2008, sud-americanii ratând ocazia de a cuceri în premieră trofeul chiar pe teren propriu.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close