Antena 3 CNN Sport Tenis Rafa Nadal l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open

Rafa Nadal l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open

Rafa Nadal l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Ian 2014   •   14:45

Al 33-lea episod al rivalităţii dintre Rafa Nadal şi Roger Federer a avut acelaşi deznodământ ca majoritatea duelurilor dintre cei doi.

Spaniolul, actualul lider mondial, a obţinut cea de-a 23 victorie în meciurile directe cu Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Nadal s-a impus în minimum de seturi, 7-6, 6-3, 6-3, în ceva mai mult de două ore şi jumătate, şi va juca pentru a treia oară în carieră în ultimul act de la Melbourne.

Ultimul succes al lui Roger Federer în faţa lui Nadal la un turneu de Grand Slam s-a înregistrat în 2007, la Wimbledon.

Până acum, ibericul a câştigat o singură dată în Australia, în 2009, dar dacă va trece în finala de duminică de un alt elveţian, Stanislas Wawrinka, va deveni doar al treilea jucător din istorie care se impune de cel puţin două ori în fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Ar fi al 14-lea titlu de Grand Slam al lui Nadal, cu care ar egala astfel performanţa lui Pete Sampras, continuând astfel cursa de urmărire a recordului absolut deţinut de Federer, 17 victorii.

„Niciodată nu m-am gândit la al 13-lea sau la al 14-lea titlu de Grand Slam. Trebuie să joc în continuare foarte bine ca să câştig acest turneu. Când joc cu Roger este mereu un sentiment special. Am jucat de multe ori, pentru lucruri importante. Este un mare campion şi sunt onorat să joc cu el”, a spus Nadal la finalul meciului.

În finală, spaniolul îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka, autorul unei evoluţii de excepţie în Australia, care se află în premieră în ultimul act la un Grand Slam.

„Serviciul lui Stan este incredibil şi loveşte mingea foarte puternic. Voi încerca să joc la fel cum am făcut-o şi azi. Cred că a fost cel mai bun tenis al meu la acest turneu”, a mai declarat liderul mondial.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close