Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer şi este primul finalist de la Australian Open

Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer şi este primul finalist de la Australian Open

Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer şi este primul finalist de la Australian Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Ian 2012   •   16:05

Rafael Nadal a revenit după ce a pierdut primul set în faţa lui Roger Federer şi s-a impus în prima semifinală masculină de la Austrlian Open cu 6-7, 6-2, 7-6, 6-4, la capătul a trei ore şi 42 de minute de joc.

A fost cea de-a 18 victorie a jucătorului iberic în faţa marelui său rival în cele 27 de meciuri directe şi prima întâlnire dintre cei doi la un turneu de Grand Slam din 2005 încoace care nu a avut loc în finală.

În ultimul act de la Melbourne, acolo unde a câştigat în 2009, Nadal îl va înfrunta pe câştigătorul celeilalte semifinale, care se va disputa între liderul mondial Novak Djokovic şi britanicul Andy Murray.

A fost încă un meci fantastic. În urmă cu două săptămâni, nici nu-mi imaginam că aş putea ajunge în finală. Este un adevărat vis că am reuşit să ajung aici”, a spus Nadal la finalul întâlnirii.

Jucătorul spaniol ajunge în a patra finală consecutivă de Grand Slam, reuşind însă să se impună doar la Roland Garros, anul trecut, chiar în faţa lui Federer. La Wimbledon şi US Open, Nadal a pierdut de fiecare dată împotriva lui Djokovic.

În ciuda înfrângerii, Federer a găsit puterea să glumească: „Nu am mai pierdut un meci de mult timp. Nu trebuie să vă pară prea rău pentru mine”.

Mereu este o onoare să joc împotriva lui Roger. Îi doresc numai bine în noul sezon. Este fantastic să ai în faţă un adversar cu un joc complet şi mereu învăţ câte ceva”, a concluzionat Nadal, înainte de a părăsi Arena Rod Laver.


×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close