Antena 3 CNN Timp liber Turism Cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români: 70.000 de euro pentru o vacanță de zece zile

Cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români: 70.000 de euro pentru o vacanță de zece zile

Doar 35%% dintre turiștii români au ales să petreacă trecerea dintre ani în țară, în stațiuni de pe Valea Prahovei, Maramureș sau Moldova.

Cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români: 70.000 de euro pentru o vacanță de zece zile
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    15 Dec 2022   •   22:06

Cei mai mulți români au preferat destinații din străinătate, pentru care au alocat bugete care pornesc de la 1.000 de euro de persoană pentru un city break în Europa (în orașe din Spania, Portugalia ori Franța), respectiv în Turcia sau Egipt, potrivit Nordis Travel.

Pentru destinații precum Dubai sau Maldive, Revelionul pornește de la 2.000 de euro și poate ajunge chiar și la 10.000 de euro de persoană.

Sunt foarte căutate de asemenea destinații exotice precum Maldive, Mauritius, Thailanda, Aruba, Bonair, Curacao sau Costa Rica. În ceea ce-i privește pe cei care vor să schieze, în topul preferințelor rămân Elveția, Italia, Franța și Austria.

"Se manifestă de asemenea tendința de a alege Africa, o destinație încă foarte puțin cunoscută la noi, cu țări precum Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe sau Africa de Sud, mai ales că se află pe același fus orar cu România și tocmai începe sezonul cald, cu clima lui generoasă", a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Recordul vacanței de Revelion îl deține în acest an un cuplu care a plătit 70.000 de euro pentru o vacanță de 10 zile în Asia. Pachetul a inclus un tur în Indonezia, Singapore, Malaysia și Vietnam, cazări la hoteluri de lux, cu toate serviciile incluse, și zbor la bussines class.

×
Subiecte în articol: revelion vacanţă
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close