Antena 3 CNN Timp liber Turism Topul destinațiilor de vacanță în 2024. Agențiile au oferte speciale pentru românii care vor să călătorească în străinătate

Topul destinațiilor de vacanță în 2024. Agențiile au oferte speciale pentru românii care vor să călătorească în străinătate

Anul 2024 vine cu oferte speciale pentru românii care vor să-și petreacă vacanțele în străinătate. Perioada de după sărbători aduce cele mai mari reduceri, iar agențiile de turism pun la bătaie pachete convenabile.

Topul destinațiilor de vacanță în 2024. Agențiile au oferte speciale pentru românii care vor să călătorească în străinătate
Sursa foto: Getty images/ Images By Tang Ming Tung
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2024   •   10:25

După perioada sărbătorilor, în care prețurile vacanțelor au fost ridicate, agențiile vin cu oferte avantajoase pentru turiștii care vor să plece într-o nouă aventură. 

Traian Bădulescu, consultant în turism, spune că prima lună a anului este cea mai potrivită pentru planificarea vacanțelor din acest an.

"Putem găsi oferte cu mult mai ieftine decât cele de sărbători, în special decât cele de Revelion. După Revelion, foarte mulți turiști aleg destinații calde, exotice, dar și locuri din Europa. 

Egipt, Dubai, Tunisia, Maroc sunt destinațiile calde căutate. Pentru destinațiile exotice, mulți români aleg să meargă în Zanzibar, Maldive, Thailanda sau Republica Dominicană", a spus specialistul. 

Citește și: Elvis Presley va fi readus la viață cu inteligența artificială. Fanii regelui Rock 'n' Roll sunt în extaz

Românii sunt sfătuiți să apeleze încă de pe acum la agenții pentru vacanțele din perioada sezonului estival, existând reduceri de până la 40%.

"Există oferte "early booking" inclusiv pentru sezonul estival, cu reduceri de până la 40%. Le recomand turiștilor să apeleze la agenții până la 31 ianuarie, pentru că există cel mai mare prag de reduceri pentru destinațiile de vară, precum Grecia, Turcia sau Bulgaria", spune expertul în turism.

Un sejur cu early booking poate să coste, pentru litoralul românesc sau bulgăresc, 400 de euro de familie, pentru o săptămână, în extrasezon.

Ofertele early booking sunt din ce în ce mai flexibile. De obicei, turistul achită un avans, iar restul sumei poate fi plătită cu maxim două sau trei săptămâni înainte de plecare", a mai adăugat Traian Bădulescu, consultant în turism.

 

×
Subiecte în articol: vacante romanii destinatii oferte agentii
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close