Antena 3 CNN Actualitate Educație Scrisoarea unei învăţătoare către Liviu Pop: „Voi strânge facturile pentru toate cheltuielile pe care le voi suporta“

Scrisoarea unei învăţătoare către Liviu Pop: „Voi strânge facturile pentru toate cheltuielile pe care le voi suporta“

Scrisoarea unei învăţătoare către Liviu Pop: „Voi strânge facturile pentru toate cheltuielile pe care le voi suporta“
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Aug 2017   •   21:15

O învăţătoare îi reproşează ministrului Educaţiei Liviu Pop, printr-o scrisoare, decizia acestuia de a interzice auxiliarele în şcoli până la o nouă evaluare. Dascălul spune că de acum este nevoită să scoată bani din buzunarul propriu pentru a pregăti materiale didactice pentru copii. Dacălul se arată revoltat şi de faptul că ministrul se consultă doar cu experţi care ,,nu au habar cu ce se mănâncă realitatea din şcoli“. 

,,Dragă domnule ministru Pop, mă adresez dumneavoastră, pentru că am aşteptări foarte mari, cam aşa cum au şi părinţii clasei mele de la mine în fiecare an!  Sunt învăţătoare la o şcoală de cartier, o şcoală mică, cu elevi (foarte mulţi de etnie rromă) proveniţi din familii monoparentale, cu părinţi de condiţie săracă, plecaţi peste hotare pentru a asigura creşterea copiilor lor. Intru în al 18-lea an de învăţământ şi încă mă mândresc cu tăria mea de a rezista şi de a merge mai departe în acest sistem bolnav şi vitregit. Domnule ministru, am aflat din mass-media despre interzicerea auxiliarelor! Vă anunţ că anul acesta voi lua a doua generaţie de pregătitoare. Sunt unul dintre "deschizătorii de drumuri", aşa cum am fost numiţi, unul dintre mulţii învăţători care s-au luptat 5 ani de zile cu lipsa manualelor, a materialelor necesare, care cu multă măiestrie şi-au conceput singuri planificările după programe supraîncărcate şi modificate/remodificate/paramodificate, fără a avea posibilitatea de a le prelua de la colegii lor înaintaşi. Sunt o învăţătoare care s-a luptat cu predarea integrată oră de oră timp de 3 ani, deşi nu a găsit nimic bun în asta, sunt o învăţătoare care a respectat ordinele si regulile impuse de miniştrii anteriori. Acum mă văd din nou obligată să respect ordinul dumneavoastră şi să mă supun (...)”, scrie învățătoarea Mara Rauca.

Citește continuarea pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: liviu pop ministrul educatiei invatatoare
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close