Antena 3 CNN Actualitate Baroul București amână din nou decizia în cazul lui Victor Ponta

Baroul București amână din nou decizia în cazul lui Victor Ponta

Baroul București amână din nou decizia în cazul lui Victor Ponta
de M.Z.    |    13 Sep 2016   •   16:30

UPDATE: Baroul București a amânat din nou o decizie în cazul excluderii lui Victor Ponta. Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta până când instanţa va decide daca ordinul dat de ministrul Educaţiei privind retragerea titlului de doctor rămâne sau nu valabil.

----------------------------

Fostul premier Victor Ponta află marți dacă va fi exclus sau nu din Baroul Bucureşti, după ce a rămas fără diploma de doctor în drept. 

Baroul se va pronunţa în cazul fostului premier, după ce Ministerul Educației i-a retras titlul de doctor, diplomă care l-ar fi ajutat să intre direct în rândul avocaţilor, fără examen. 

Conform decanului Baroului nu există un text de lege care să spună dacă pierderea doctoratului atrage după sine şi retragerea titlului de avocat.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educației i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediată'' a social-democratului din Baroul București.

''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diplomă de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, așa încât nu mai poate rămâne niciă clipă în Baroul București'', a explicat atunci Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului București, Macovei a subliniat că fostul premier nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta excludere
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close