Antena 3 CNN Actualitate Iarnă în mijlocul toamnei. Drumuri blocate, circulaţie feroviară îngreunată

Iarnă în mijlocul toamnei. Drumuri blocate, circulaţie feroviară îngreunată

Iarnă în mijlocul toamnei. Drumuri blocate, circulaţie feroviară îngreunată
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Oct 2015   •   08:19
A venit iarna în mai multe judeţe din ţară. Suceava şi Neamţ sunt sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol, iar trei sferturi din România se află sub cod galben de ploi. În Suceava, zăpada şi vântul puternic au făcut prăpăd. Din cauza poleiului, mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţ, zeci de localităţi au rămas în beznă după ce vântul a afectat liniile de înaltă tensiune. Şi circulaţia feroviară a fost îngreunată, iar mai multe trenuri nu au putut pleca din gări la timp din cauza copacilor care au căzut peste şine.
 
Iarna a luat din nou pe neprăgătite autorităţile, iar cei care au avut de suferit au fost şoferii. În judeţul Suceava, mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţ, alţii au stat blocaţi în coloane ore în şir după ce traficul a fost blocat din cauza zăpezii viscolite.  
 
Din cauza zăpezii, pe DN 17 A, între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea, în judeţul Suceava, traficul pentru autocamioanele de peste 7,5 tone a fost restricţionat pentru cîteva ore. În Pasul Tihuţa, drumarii au împrăştiat meterial antiderapant pe şosele şi au pregătit utilajele de deszăpezire.
 
Viscolul şi zăpada au distrus şi mai multe linii de înaltă tensiune şi 30 de localităţi din Suceava au rămas fără curent electric. În judeţul Bistriţa-Năsăud, au căzut copaci peste şinele de cale ferată şi mai multe trenuri nu au putut pleca din gări.
 

×
Subiecte în articol: viscol cod portocaliu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close