Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Acuzații de crimă în SPP. Imagini în premieră cu expertizele ajunse la procurori 

Sinteza zilei: Acuzații de crimă în SPP. Imagini în premieră cu expertizele ajunse la procurori 

Sinteza zilei: Acuzații de crimă în SPP. Imagini în premieră cu expertizele ajunse la procurori 
26 Mar 2017   •   23:17

Colonelul SPP Petre Soare, care îl acuză pe șeful Serviciului de Protecție și Paza, generalul Lucian Pahonțu, că a împușcat mortal un om în timpul unei partide de vânătoare, a prezentat, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, câteva imagini din expertizele ajunse la procurori, precum și dovada clară care arată că, în acest caz, a fost vorba de o distanță mare de tragere, deci nu putea fi el criminalul, căci era la câțiva pași de el.

Petre Soare a afirmat că s-a întâlnit cu superiorul său, Pahonțu, și cu șoferul acestuia, la o confruntare solicitată la PICCJ, la 14 septembrie, unde cei doi au refuzat să fie supuși unui test poligraf, cerut de procuror.

„După 14 septembrie, avocatul meu a fost invitat să asiste la o audiere unde au fost chemați experții. (...) A durat audierea vreo trei sau patru ore și, în final, doi procurori au ieșit să îl conducă pe avocatul meu către ieșire și i-au spus e clar că a mințit generalul Pahonțu, a fost acolo, dar nu putem decât să îi dăm o sancțiune disciplinară”, a spus colonelul Petre Soare, făcând precizare că e vorba de procurori militari, nu civili.

Colonelul Petre Soare a prezentat, la Sinteza Zilei, expertiza balistică prin care se arată cum a fost posibil ca glonțul să rămână în capul victimei: doar dacă ar fi fost tras focul de la distanță.

De asemenea, experții au stabilit că traiectoria glonțului a fost una descendentă, în momentul în care a lovit victima în cap. 

În ciuda tuturor acestor dovezi, Petre Soare este singurul care are calitatea de inculpat în dosar, fiind suspect de crimă.

Povestea colonelului SPP care îl acuză pe generalul Pahonțu că a ucis un om

Anul trecut, Petre Soare a vorbit, la Antena 3, despre cum s-a petrecut tragedia din 4 ianuarie 2012, în padurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova, unde la vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători dar și doi oameni din SPP.

„Am auzit două focuri de armă(...). L-am văzut pe Popa cu o armă în mână și una pe umăr.  (...) Am fugit, am fost speriat, nu știam ce s-a întâmplat. Avea un semn în frunte, nu știam ce s-a întâmplat. În momentul când am ajuns prezenta spasme și lăsa impresia că se îneacă cu sânge. Nu știam cum să fac, l-am luat ușor într-o parte și am observat o armă. Am considerat-o un pericol și am luat-o ușor și am dat-o în dreapta să nu se descarce. Și cea care i-a căzut din mâini era între picioarele mele și am luat-o și pe aceea să o mut. Am observat că izvora din craniul lui materie cenușie(...). L-am sunat pe generalul Pahonțu și nu mi-a răspuns. L-am sunat pe șofer apoi(...). Mi-a răspuns, a venit și a încercat și el să-l sune pe domnul general și nu i-a răspuns nici lui. A scos portavocea din mașină și a anunțat că e incident de tragere. La două minute văd că apare din direcția din care a venit glonțul generalul Pahonțu(...). Mă uitam la el, el era speriat și șoferul Avram i-a spus că nu mai e nimic de făcut. Pahonțu rămâne un pic descumpănit și îmi spune că pleacă să aranjeze. Își schimbă tonul apoi și-mi spune să le spun vânătorilor că nu a fost acolo și de Popa să zic că s-a autoaccidentat(...). Nu știam ce să fac”, a mai spus Petre Soare.

Atunci, angajatul SPP a dat de înțeles că i s-a cerut să servească procurorilor o variantă care îl protejează pe Pahonțu.

„M-am dus către zona vânătorilor să le spun ce s-a întâmplat... Vânătorii vin cu mine și observă cadavrul lui Popa Ion și când mă uit în spate ei plecau către drum. Am strigat la ei și ei plecaseră(...). Am sunat pe generalul Pahonțu, nu mi-a răspuns. Mi-a răspuns șoferul și mi-a zis să sun la 112. Atunci am realizat că au fugit. Eu am rămas singur. Din câți oameni au fost, eu am rămas singur”, a spus atunci colonelul Petre Soare.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei SPP
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close