Antena 3 CNN Actualitate Situație fără precedent! Spital județean închis pentru că medicul este în concediu

Situație fără precedent! Spital județean închis pentru că medicul este în concediu

Situație fără precedent! Spital județean închis pentru că medicul este în concediu
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Iul 2016   •   15:43

Situaţie incredibilă la Tulcea unde un copil a fost plimbat între spitale în şoc anafilactic. Cel mic era în Deltă la Sfântul Gheorghe cu familia când a fost muşcat de un şarpe. În drumul spre spitalul din Tulcea copilul a intrat în şoc.

La spital însă părinţii aveau să afle că secţia de pediatrie este închisă pentru că unicul medic de acolo a plecat în concediu. Copil a fost transportat ulterior cu Ambulanţa la spital din Constanţa. Pe drum, starea copilului s-a agravat.

Pe tot timpul verii toate cazurile grave sunt transportate în alte judeţe pentru că secţia de pediatrie a spitalului din Tulcea rămâne închisă.

Secţia de pediatrie a spitalului din Tulcea este închisă pentru că unicul medic de acolo a plecat în concediu. Toate cazurile grave sunt transportate în alte judeţe. Iar situaţia nu e una nouă. De 6-8 luni toate cazurile grave de pediatrie sunt trapsortate la Constanța, Brăila și Galați.

”E o povară foarte mare pentru serviciul de ambulanță, mai ales pe timpul verii, când solicitările cresc cu 30%. E o situație veche și care ar trebui să ne pună în gardă pentru viitor. Situația e provocată pentru faptul că nu s-a găsit o soluție de a atrage medici la Tulcea. Situația e știută la nivelul conducerii județului, există 60 de locuințe pentru medici construite special care vor fi date în folosință în toamnă, se speră că atunci să se remedieze situația”, a declarat un medic de pe ambulanță.

Cazul a fost prezentat anul trecut de Felix Rache: ”Oamenii au ieșit în stradă, iar copiii sunt tratați ca pe vremuri când eram îngrijiți de mame. Atunci am vorbit cu președintele CJ. A venit și ministrul Sănătății. Atunci s-a rezolvat parțial, dar nu se poate face treaba cu un medic”.

×
Subiecte în articol: Esential
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close