Antena 3 CNN Actualitate Revoltă în Satu Mare. Autoritățile construiau pe ascuns un centru pentru refugiați - VIDEO

Revoltă în Satu Mare. Autoritățile construiau pe ascuns un centru pentru refugiați - VIDEO

Revoltă în Satu Mare. Autoritățile construiau pe ascuns un centru pentru refugiați - VIDEO
27 Ian 2016   •   11:42

După ce Ministerul de Interne a anunțat că va amenaja un centru pentru refugiați în stațiunea balneoclimaterică Tășnad, o nouă locație din județul Satu Mare se pregătește să primească migranți.

Este vorba de orașul Ardud, aflat lângă municipiul Satu Mare, acolo unde o fundație în colaborare cu Ministrul Afacerilor Interne a început amenajarea unui centru. Locația aleasă este cartierul Mădăras, iar potrivit primelor informații obținute de Vocea Transilvaniei aici vor fi găzduiți câteva zeci de migranți.

Proiectul este derulat de Asociaţia Frères România și se pare că este finanțat de Ministerul de Interne. Frères România este o asociaţie întemeiată de părintele Jean Magnan, iezuit francez, sosit la Satu Mare în 1993. Proritatea la acea vreme o reprezentau tinerii ieşiţi din centrele de plasament şi copiii străzii. Ulterior activitatea s-a diversificat, incluzând formarea spirituală şi activităţi culturale. Asociaţia îşi are sediul în Satu Mare.

Localnicii au luat foc când au auzit că în orașul lor vor fi aduși refugiați. Mai ales că au primit vestea chiar în ziua în care televiziunile au prezentat în detaliu incidentul din Suedia, acolo unde angajata unui centru pentru refugiați a fost omorâtă de un solicitant de azil în vârstă de 15 ani.

Apoi, locuitorii au aflat întâmplător că în orașul lor se amenajează un centru pentru refugiați. Asociația a dat sfoară în oraș că angajează paznici. Inițial s-a crezut că pentru un centru de vârstnici, dar când pretendenții s-au prezentat la interviu au aflat adevărul. A fost scânteia care a aprins revolta.

Mai mult, pe voceatransilvaniei.ro.



×
Subiecte în articol: Satu Mare
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close