Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele din Europa şi Asia continuă să înregistreze scăderi consistente

Bursele din Europa şi Asia continuă să înregistreze scăderi consistente

Bursele din Europa şi Asia continuă să înregistreze scăderi consistente
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Sep 2011   •   14:58

Bursele europene şi asiatice au început şi această săptămână cu scăderi consistente.

Investitorii sunt alarmaţi de ipoteza vehiculată tot mai des că Grecia şi-ar putea declara pur şi simplu falimentul. Oficialii greci au anunţat că mai au bani doar până luna viitoare.

Situaţia ne afectează însă şi pe noi. Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu, iar cursul afişat de BNR este unul dintre cele mai proaste din 2011.

Cea mai mare scădere, de peste patru procente, s-a înregistrat la Paris, după ce s-a aflat că agenţia Moody's ar putea scădea ratingul unora din cele mai mari grupuri bancare din ţară. Acestea au investit sume mari în obligaţiuni ale datoriei publice din Grecia, considerate tot mai nesigure.

Îngrijorarea a sporit după ce ministrul german al economiei a evocat într-un interviu ipoteza unei "insolvenţe ordonate" a Greciei, pentru salvarea monedei unice europene. Guvernul grec s-a angajat să facă economii suplimentare în valoare de două miliarde de euro, decizie salutată de Comisia Europeană şi de FMI. Dar investitorii nu mai au încredere în politicieni.

Bursele din Milano, Madrid şi Frankfurt au înregistrat şi ele scăderi între două şi patru procente. La deschiderea bursei din New York, indicele Dow Jones era în scădere cu un procent. Dar, în cursul şedinţei s-a redresat spectaculos şi datorită unor măsuri tehnice de stabilizare, adoptate de conducerea bursei, iar la închidere a consemnat o creştere de 0,63%.

 



×
Subiecte în articol: burse scadere Grecia oficiali paris Milano Madrid
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close