Antena 3 CNN Actualitate Media România, o ţară cu prea mulţi îngeri. Vezi de ce un copil din 100 nu ajunge să aniverseze un an de viaţă

România, o ţară cu prea mulţi îngeri. Vezi de ce un copil din 100 nu ajunge să aniverseze un an de viaţă

România, o ţară cu prea mulţi îngeri. Vezi de ce un copil din 100 nu ajunge să aniverseze un an de viaţă
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Mar 2012   •   10:48

România are o rată a mortalităţii infantile mult ridicată peste ţările civilizate şi astfel ocupăm ruşinos primul loc în Uniunea Europeană. Estimările arată că, de la Revoluţie, am pierdut un număr de copii egal cu populaţia oraşului Suceava.

Peste 100.000 de bebeluşi au murit în România ultimilor 20 de ani. Numărul lor s-a redus la jumătate din anul 2000, însă rămânem în continuare pe primul loc la mortalitate infantilă. 

Cauzele sunt diverse: de la sărăcie şi ignoranţă, până la erori medicale, lipsă de aparatură şi indiferenţa sistemului.

Nu avem educaţie, personal medical şi aparatură. Avem în schimb igoranţă şi multe lipsuri.

Echipa emsiunii "În Premieră" îţi arată cum de este posibil ca un copil din 100 să nu ajungă să aniverseze un an de viaţă.



„În premieră”, emisiunea ce a fost premiată de juriul mondial al Association for International Broadcasting, la categoria "Cea mai bună investigaţie jurnalistică", a revenit din 4 martie la Antena 3, de la orele 21.00.

Carmen Avram şi echipa ei te invită să vizitezi site-ul emisiunii: inpremiera.antena3.ro. Aici vei găsi arhiva emisiunilor marca "În premieră", precum şi detalii despre cei care îţi aduc din 4 martie un nou sezon de reportaje de excepţie.

×
Subiecte în articol: In premiera Antena 3
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close