x close

Fii alături de noi!

A murit Boutros Boutros-Ghali, fost Secretar General al ONU

de 16 Feb 2016   •   17:30
A murit Boutros Boutros-Ghali, fost Secretar General al ONU 127
Fostul Secretar General al ONU Boutros Boutros-Ghali a murit, anunță ONU, conform BBC.

Boutros Boutros-Ghali s-a născut pe 14 noiembrie 1922, la Cairo, în Egipt și a fost un jurist, profesor și diplomat egiptean ce a ocupat postul de Secretar General al Națiunilor Unite între 1 ianuarie 1992 și 31 decembrie 1996.

Boutros Boutros-Ghali a fost al șaselea Secretar General al ONU, în ordine cronologică, succedându-i lui Javier Pérez de Cuéllar. Șefia Organizației Națiunilor Unite (între 1 ianuarie 1992 și 31 decembrie 1996) a fost una foarte controversată, în timpul acesteia având loc Genocidul din Ruanda, războiul civil din Angola și războaiele din fosta Iugoslavie, conflicte în care organizația nu a avut un rol eficient. Din această cauză, Statele Unite și-au utilizat dreptul de veto la renominalizarea lui Boutros-Ghali pentru al doilea termen de cinci ani motivând ineficiența acțiunilor ONU. Susținătorii lui Boutros-Ghali în schimb au acuzat Statele Unite de blocarea acțiunilor ONU.

Ghali a stârnit controverse și în ultima perioadă. În urmă cu un an declara la un post de televiziune că Iranul are dreptul să dețină arme nucleare. 

poza

Show

Laura Cosoi, în doliu. „Noi nu o vom uita niciodată”

Laura Cosoi este îndoliată, după ce o persoană foarte apropiată ei s-a stins din viață în weekendul trecut. „La inceputul verii, parintii mamei au fost internati pentru o luna in spital ca...

26 Sep 2016  •  18:03

sati