Antena 3 CNN Externe Alerta de tsunami emisă în urma seismului de 7,7 grade a fost anulată

Alerta de tsunami emisă în urma seismului de 7,7 grade a fost anulată

Alerta de tsunami emisă în urma seismului de 7,7 grade a fost anulată
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Ian 2013   •   13:30
Update 13:30 - Alerta locală de tsunami emisă sâmbătă pentru vestul regiunii canadiene British Columbia şi zona Cape Suckling (Alaska), după cutremurul de 7,7, a fost anulată, fără a se înregistra vreun val semnificativ, anunţă Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA.

Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA (WCATWC) a anulat alerta de tsunami care fusese emisă pentru zonele de coastă din regiunea situată la graniţa dintre statul american Washington şi regiunea canadiană British Columbia, precum şi pentru zonele de coastă din Cape Suckling (Alaska).

-------------------

Update 12:32
- Alte două replici au fost resimţite în urma seismului de 7,7 grade din largul coastelor statului american Alaska. Cele două replici au avut magnitudine de 5.1 şi 5.9 grade.

-------------------

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,7 s-a produs în largul coastelor statului american Alaska, anunţă Institutul american de geofizică.

Seismul a avut loc vineri la ora locală 23.58 (sâmbătă, 10.58, ora României), la adâncimea de 9,6 kilometri.
   
Cutremurul s-a produs în larg, iar epicentrul a fost la 102 kilometri vest de oraşul Craig (Alaska), la 335 de kilometri sud de Juneau (Alaska), la 303 kilometri vest de Prince Rupert (Canada) şi la 402 kilometri vest de Terrace (Canada).

O alertă locală de tsunami a fost emisă pentru vestul regiunii canadiene British Columbia şi zona Cape Suckling (Alaska) după seism, produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (sâmbătă dimineaţă, ora României), anunţă Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA.

×
Subiecte în articol: Alaska cutremur seism
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close