Antena 3 CNN Externe Ambasada României din Franţa a cerut prezentarea de scuze pentru "salutul românesc" (VIDEO)

Ambasada României din Franţa a cerut prezentarea de scuze pentru "salutul românesc" (VIDEO)

Ambasada României din Franţa a cerut prezentarea de scuze pentru "salutul românesc" (VIDEO)
20 Apr 2010   •   19:53

Ambasada României din Franţa a reacţionat la "salutul românesc" prezentat într-o emisiune la un post public de televiziune francez. Umoristul Jonathan Lambert a ironizat românii spunând că vrea ca la finalul reprezentaţiei sale să aducă un ultim omagiu în semn de mulţumire pentru faptul că a fost invitat în fiecare emisiune. Lambert a spus că omagiul se referă la prezentarea "salutului românesc", un gest executat cu palma întinsă, în semn de cerşit.

"Noi am trimis scrisori de protest, în care am cerut prezentarea de scuze şi sancţionarea persoanelor responsabile la preşedintele France Television. Am sesizat şi consiliul suprem al audiovizualului din Franţa", a declarat Roxana Iftimie, însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Franţa.

Deocamdată, ambasada nu a a primit niciun răspuns. Însă momentul "de umor" de la televiziunea franceză poate fi sâmburele unui mega-scandal. Mai ales că nu a fost o gafă întâmplătoare, ci o scenă atent pregătită. S-a văzut clar atunci când tot publicul, fără să fie invitat, s-a ridicat în picioare şi l-a imitat pe comediant.

Spectatorii au adoptat aceeaşi poziţie umilă şi acelaşi ton rugător cu al cerşetorilor din Paris. Cerşetori care, în ochii francezilor, îi reprezintă pe toţi românii.




Observator


×
Subiecte în articol: Franta ambasada reactie emisiune cersit
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close