Antena 3 CNN Externe Americanii dezaprobă modul în care administrația Obama gestionează amenințarea "teroristă''

Americanii dezaprobă modul în care administrația Obama gestionează amenințarea "teroristă''

Americanii dezaprobă modul în care administrația Obama gestionează amenințarea "teroristă''
18 Sep 2014   •   19:01

Pentru prima dată de la sosirea lui Barack Obama la Casa Albă, sunt mai mulți americani care îi dezaprobă decât cei care îi aprobă modul în care gestionează amenințarea teroristă, potrivit unui sondaj publicat joi, preluat de AGERPRES.
Conform anchetei realizate  48% dintre persoanele chestionate dezaprobă maniera în care Barack Obama gestionează situația în fața jihadiștilor din grupul Statul Islamic (SI) în Irak și în Siria, față de 39% care o aprobă și 13% care nu s-au pronunțat.

În perspectiva legislativelor din noiembrie, circa 48% dintre cei respondenți au apreciat printre altele că republicanii s-au descurca mai bine în materie de 'terorism', față de 31% care au fost de părere că, din contră, democrații gestionează mai bine acest dosar.

Președintele american s-a lăudat multă vreme cu un bilanț bun în materie de luptă împotriva terorismului, mai ales prin prisma succesului operațiunii ce a permis eliminarea, în mai 2011, în nordul Pakistanului, a lui Osama bin Laden, respingând astfel frecventele acuzații de slăbiciune din partea republicanilor.

Vorbind despre politica externă în ansamblu, 45% dintre americani consideră că republicanii ar face o treabă mai bună, în timp ce 38% sunt favorabili democraților. Pe de altă parte, sondajul a relevat un sprijin puternic față de principalele puncte ale strategiei președintelui pentru a elimina Statul Islamic, dat fiind că 71% s-au declarat favorabili unor atacuri aeriene americane împotriva grupării extremiste în Irak și 69% în Siria.

Sondajul a fost realizat între 12 și 15 septembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.009 adulți americani și are o marjă de eroare de plus minus 3 procente.

×
Subiecte în articol: Barack Obama amenintare terorista
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close