Antena 3 CNN Externe Aproape de CATASTROFĂ! Un avion de pasageri a evitat în ultimul moment CIOCNIREA cu o dronă

Aproape de CATASTROFĂ! Un avion de pasageri a evitat în ultimul moment CIOCNIREA cu o dronă

Aproape de CATASTROFĂ! Un avion de pasageri a evitat în ultimul moment CIOCNIREA cu o dronă
08 Dec 2014   •   16:51

Un avion de pasageri a fost foarte aproape să se ciocnească în zbor cu o dronă în apropierea Aeroportului Heathrow din Londra, anunţă un raport al autorităţilor britanice.

Aparatul de zbor era un Airbus A320, cu 180 de pasageri la bord, iar incidentul a avut loc la data de 22 iulie, la o altitudine de 200 de metri, relatează London Evening Standard.

Un raport complet este aşteptat să fie dat publicităţii la sfârşitul acestei săptămâni, iar gradul de risc al incidentul a fost catalogat de tip A, ceea înseamnă cel mai înalt nivel de pericol în zbor, transmite sursa citată, preluată de The Guardian.

"Riscul expus era datorat de faptul că un obiect de 10 kg, care loveşte aeronava în timpul zborului, reprezintă o ameninţare extrem de serioasă la siguranţa condiţiilor de zbor", spune şi secretarul general al Acociaţiei Piloţilor de Linie Britanici, Jim McAuslan, într-un interviu pentru BBC.
McAuslan a amintit incidentul din 2009, când zborul US Airways 1549 a fost forţat să amerizeze pe suprafaţa râului Hudson din New York, după ce a lovit un stol de păsări şi numai abilităţile deosebite ale piloţilor au fost cele care au evitat o tragedie.

"O dronă mică ar putea fi un risc major la aterizare şi poate genera daune majore fuselajului", adaugă oficialul britanic.

Incidentele în care au fost implicate dronele au devenit tot mai frecvente în ultimii ani.
În luna iunie, Washington Post publica un raport în care erau relatate 15 incidente în care coleziunile dintre avioane şi drone au fost evitate în ultimele secunde.

În prezent, legislaţia americană interzice survolarea dronelor deasupra perimetrului oricărui aeroport din ţară.

×
Subiecte în articol: drona
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close