Antena 3 CNN Externe Atac terorist la Hotelul Intercontinental din Kabul

Atac terorist la Hotelul Intercontinental din Kabul

Atac terorist la Hotelul Intercontinental din Kabul
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Ian 2018   •   23:58

UPDATE: 00.00

Un atac terorist în interiorul Hotelului Intercontinental din Kabul este în desfăşurare de peste trei ore, informează AFP. Doi atacatori din cei patru au fost ucişi, iar şapte răniţi au fost evacuaţi de la primul şi al doilea etaj, unde forţele de ordine au încheiat operaţiunea de curăţare.

Teroriştii trag asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat agenţiei France Presse o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane.

"Avansăm lent pentru a evita victimele civile" în rândul clienţilor şi personalului hotelului, a explicat Nasrat Rahimi, adjunct al ministrului de interne afgan. Forţele speciale au debarcat din elicopter pe acoperişul hotelului, a mai spus el, potrivit AFP. Un purtător de cuvânt al ministerului, Najib Danish, a afirmat că printre atacatori s-ar putea afla şi sinucigaşi cu bombe, transmite Reuters.

Atacul de sâmbătă seara a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a relatat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului. Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate. Un jurnalist AFP aflat în apropiere a observat că circulaţia a fost oprită pe drumurile principale către hotelul situat pe o înălţime din vestul capitalei.

Hotelul Intercontinental a mai fost ţinta unui atac, asumat de talibani şi soldat cu 21 de morţi, în iunie 2011. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine, iar accesul este restricţionat. Atentatul de sâmbătă nu a fost încă revendicat.

Ambasada Statelor Unite în Afganistan emisese joi un avertisment pentru cetăţenii americani, privind pregătirea unui atac al unor grupări extremiste împotriva hotelurilor din Kabul.

----------------------------

Cel puţin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul şi trăgeau asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane pentru AFP.

Sursa citată nu a menţionat dacă există victime însă a precizat că "atacul este în curs de desfăşurare".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a confirmat atacul fără a oferi alte detalii.

Atacul a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a afirmat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului.

Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate.

"Pot auzi focuri de armă la primul etaj, însă nu ştiu unde sunt. Stăm ascunşi în camerele noastre. Asiguraţi-vă că ajutorul ajunge rapid", a afirmat un client pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat în apropiere, drumurile principale care duc la hotel, situat în vestul capitalei Kabul, au fost închise circulaţiei.

Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac revendicat de talibani în iunie 2011, care s-a soldat cu 21 de morţi. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine şi accesul este rezervat.

O conferinţă privind prezenţa şi investiţiile chineze în Afganistan a avut loc sâmbătă dimineaţă în incinta hotelului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close