Antena 3 CNN Externe Atacul asupra şcolii din Peshawar, CEL MAI GRAV din istoria Pakistanului. Cel puţin 141 de oameni, dintre care 132 de copii, au fost ucişi în acţiunea revendicată de talibani

Atacul asupra şcolii din Peshawar, CEL MAI GRAV din istoria Pakistanului. Cel puţin 141 de oameni, dintre care 132 de copii, au fost ucişi în acţiunea revendicată de talibani

Atacul asupra şcolii din Peshawar, CEL MAI GRAV din istoria Pakistanului. Cel puţin 141 de oameni, dintre care 132 de copii, au fost ucişi în acţiunea revendicată de talibani
de S.T.    |    16 Dec 2014   •   18:30

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici, marţi, sute de studenţi şi profesori într-o şcoală militară din oraşul Peshawar din Pakistan, informează AFP.

UPDATE 18.30 -
Cel puţin 141 de persoane, dintre care 132 de copii, au fost ucise în atacul comis marţi, de militanţi talibani, la şcoala din Peshawar, anunţă autorităţile, precizând că este cel mai grav atac terorist din istoria Pakistanului, relatează AFP.
   
Bilanţul oficial a fost prezentat de generalul Asim Bajwa, purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze.
   
Alte 124 de persoane, dintre care 121 de copii, au fost rănite în atacul revendicat de Mişcarea Talibanilor Pakistanezi (TTP).
   
Este cel mai grav atac terorist din istoria Pakistanului. Precedentul record era din anul 2007, când 139 de persoane au fost ucise într-un atac comis la Karachi.

UPDATE 17.40 -
Talibanii care au atacat şcoala din oraşul pakistanez Peshawar l-au stropit cu benzină pe un profesor şi l-au incendiat, obligând elevii să privească în timp ce victima murea, afirmă surse militare citate de NBC News.

"Militanţii talibani au intrat într-o clasă, l-au stropit pe un profesor cu benzină şi i-au dat foc în faţa elevilor. I-au obligat pe copii să privească victima care murea arzând", a declarat un oficial militar pakistanez.
   
UPDATE 17.00 -
Atacul comis de un comando taliban la o şcoală pentru copiii militarilor pakistanezi din Peshawar s-a încheiat şi toţi atacatorii au fost ucişi, au anunţat doi reprezentanţi ai poliţiei locale, citaţi de AFP.

Atacul, care a durat aproape şapte ore, s-a soldat cu moartea a 130 de persoane, majoritatea elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 20 de ani, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor.
   
Acţiunea a fost revendicată de talibani care au vrut astfel să se răzbune pentru ofensiva militară în curs împotriva lor, în bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar.
   
"L-am declanşat în urma unei anchete care a arătat că unii dintre copiii mai multor oficiali de rang înalt din cadrul armatei studiază în această şcoală", a declarat Muhammad Khurasani, un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamistă rebelă din ţară..

UPDATE- Cel puţin 130 de persoane, majoritatea copii, au fost ucise marţi în atacul lansat de un comando taliban asupra unei şcoli pentru copiii militarilor de la Peshawar, cel mai important oraş din nord-vestul Pakistanului, potrivit unui nou bilanţ prezentat de autorităţi, relatează AFP.

UPDATE-
Potrivit unui nou bilanţ prezentat de autorităţi, cel puţin 126 de persoane, dintre care 100 copii, au fost ucise.

Confruntările între armată şi atacatori continuă.

Şcoala luată cu asalt aparţine armatei. A fost şi motivul pentru care a devenit ţinta teroriştilor. Un reprezentant al grupării talibane a anunţat că militarii pakistanezi le ucid zi de zi copii şi că e momentul să simtă şi ei ce înseamnă să îşi pierzi familia.

UPDATE
- Potrivit unor surse oficiale, cel puţin 126 de persoane au fost ucise în atacul comis de talibani într-o şcoală militară din oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului.

Alţi 122 de oameni au fost răniţi, majoritatea prin împuşcare.

UPDATE-
Talibanii folosesc un scut uman pentru a împiedica autorităţile să se apropie.

UPDATE- Un reprezentant al poliţiei locale a declarat că bilanţul ar putea creşte, adăugând că a auzit o explozie puternică, putând indica faptul că unul sau mai mulţi atacatori ar fi putut să detoneze bombe artizanale pe care le purtau asupra lor, scrie AFP.

UPDATE
- Potrivit unor surse oficiale, cel puţin 84 de copii au fost ucişi în atacul comis de talibani într-o şcoală militară din oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului.

Forţele de securitate pakistaneze au luat cu asalt clădirea unde sunt ţinuţi ostaticii.

UPDATE
- Potrivit unor surse spitaliceşti, cel puţin 26 de persoane au fost ucise.

UPDATE
- Cel puţin 18 persoane au fost ucise şi 40 au fost rănite în atacul comis de talibani într-o şcoală militară din oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, au informat surse spitaliceşti, relatează Reuters.

Ştirea iniţială
:

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici marţi sute de studenţi şi profesori într-o şcoală militară din oraşul Peshawar din Pakistan, susţin oficiali militari, potrivit Reuters şi AFP.

Un jurnalist Reuters aflat la faţa locului a afirmat că a auzit focuri de armă din interiorul şcolii în timp ce militari au înconjurat clădirea.

Oficiali militari au declarat că cel puţin şase bărbaţi înarmaţi au intrat în Şcoala Publică Militară. Se crede că în interiorul clădirii s-ar afla circa 500 de studenţi şi profesori, relatează Reuters.

Potrivit AFP, bărbaţii îmbrăcaţi în uniforme militare au intrat în şcoală şi au deschis focul. Atacul a fost imediat revendicat de o facţiune a talibanilor pakistanezi.

×
Subiecte în articol: pakistan talibani
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close