Antena 3 CNN Externe Atenționare de călătorie. Cod roşu de ploaie şi vânt în Ungaria

Atenționare de călătorie. Cod roşu de ploaie şi vânt în Ungaria

Atenționare de călătorie. Cod roşu de ploaie şi vânt în Ungaria
de S.T.    |    21 Oct 2014   •   18:31

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei asupra faptului că Institutul Național de Meteorologie din Ungaria a emis cod roșu de ploaie și vânt pentru mai multe județe din centrul, sud-vestul și nord-vestul țării, valabil pentru data de 22 octombrie, se arată într-un comunicat de presă al MAE remis, marți, Agerpres.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei asupra faptului că Institutul Național de Meteorologie din Ungaria a emis cod roșu de ploaie și vânt pentru următoarele județe din centrul, sud-vestul și nord-vestul Ungariei: Gyor-Moson-Sopron, Fejer, Komarom-Esztergom, Somogy, Veszprem și Pest — inclusiv Budapesta — valabil pentru data de 22 octombrie 2014", se arată în comunicat.

Potrivit MAE, în aceste regiuni vântul va atinge viteze de peste 70 — 80 Km/h, fenomen însoțit de ploi abundente, înregistrându-se precipitații de peste 30 — 40 litri/m pătrați în 24 de ore și grindină sub 2 cm diametru.

"După trecerea frontului atmosferic rece, favorabil producerii grindinei, vântul se va intensifica, ajungând să atingă, în rafale, viteze de peste 100 — 110 Km/h în timpul serii și al nopții de 22 spre 23 octombrie 2014. Județele Baranya, Bacs-Kiskun, Heves, Nograd, Tolna, Vas și Zala se vor afla, în același interval de timp, sub cod portocaliu de ploaie și vânt, în aceste regiuni viteza maximă a vântului, în rafale, fiind preconizată a atinge 90 Km/h, iar precipitațiile se vor situa în jurul valorii de 20 — 30 litri/m pătrat în 24 de ore", mai arată MAE.

Restul teritoriului Ungariei se află sub atenționare de cod galben de vânt și ploaie, cu viteze maxime ale vântului de 70 Km/h și precipitații de 20 litri/m pătrați în 24 de ore. Aceste coduri sunt valabile până la data de 23 octombrie 2014.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte site-urile de specialitate și să urmărească site-ul MAE, la rubrica "Sfaturi, alerte de călătorie" pentru informații actualizate, înainte de a se deplasa în străinătate.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close