Antena 3 CNN Externe Australia: 15 mineri au fost concediaţi pentru că au dansat Harlem Shake

Australia: 15 mineri au fost concediaţi pentru că au dansat Harlem Shake

Australia: 15 mineri au fost concediaţi pentru că au dansat Harlem Shake
de M.T.    |    04 Mar 2013   •   18:05

15 mineri care lucrau într-o mină de aur din Australia au fost concediaţi, după ce au postat pe YouTube un video în care erau filmaţi în timp ce dansau Harlem Shake.

Deşi în video se văd doar opt mineri care dansează, compania care deţine mina din Agnew a decis să concedieze 15 persoane, incusiv cei care doar au stat să se uite sau au filmat, fără a participa propriu-zis la distracţie

Şefii Barminco au considerat că angajaţii au încălcat nomele de protecţia muncii, dansul minerilor fiind „o violare a valorilor de siguranţă, integritate şi excelenţă” care caracterizează compania, potrivit cotidianului  The West Australian.

De asemenea, compania a precizat că minerii care au fost concediaţi nu vor mai putea să se angajeze în nicio mină deţinută şi exploatată de Barminco.

Nu este însă foarte clar ce măsuri de siguranţă au fost încălcate.

Unul dintre cei concediaţi a declarat, sub protecţia anonimatului, că angajaţii nu au vrut decât să se distreze puţin, fără a intenţiona să aducă vreun prejudiciu companiei.

Mai mult decât atât, unii dintre mineri au rămas la bustul gol, dându-şi jos tricourile pentru ca numele Barminco să nu apară în video.

O pagină de Facebook a fost creată în sprijinul celor 15 mineri, însă comentariile sunt împărţite între cei care susţin cauza celor concediaţi şi reangajarea lor şi cei care consideră că măsurile de siguranţă trebuie respectate.


×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close