Antena 3 CNN Externe Autorităţile algeriene au ascuns bilanţul real al tragediei de la complexul petrolier. Câte victime au fost în realitate

Autorităţile algeriene au ascuns bilanţul real al tragediei de la complexul petrolier. Câte victime au fost în realitate

Autorităţile algeriene au ascuns bilanţul real al tragediei de la complexul petrolier. Câte victime au fost în realitate
de O.P.    |    21 Ian 2013   •   05:36

Bilanţul tragediei din Algeria se dovedeşte mult mai grav decât au anunţat, iniţial, autorităţile statului nord-african. Alte 25 de corpuri neînsufleţite ale unor ostatici au fost găsite în incinta complexului petrolier din In Amenas. Presa locală scrie, de asemenea, că armata a capturat, în viaţă, cinci terorişti, dar alţii au reuşit să scape.

Un post privat algerian de televiziune a anunţat, ieri, că soldaţii au descoperit, deja, 25 de corpuri ale unor ostatici ucişi, care se adaugă celor 23 de victime confirmate anterior. Bilanţul se apropie, astfel, de 50 de morţi în rândul ostaticilor. "Numărul victimelor riscă să crească", a recunoscut şi ministrul algerian al Comunicaţiilor.

El a adăugat că forţele speciale continuă operaţiunile de "securizare" a complexului de extracţie a gazelor şi nu exclude descoperirea altor cadavre. Surse locale spun că 12 din corpurile găsite ieri sunt ale unor cetăţeni japonezi.

Guvernul de la Tokyo încearcă, în continuare, să obţină informaţii despre mai mulţi ostatici niponi, daţi dispăruţi. În ce-i priveşte pe terorişti, potrivit datelor oficiale, 32 dintre ei au fost ucişi.

Postul de televiziune citat susţine, însă, că alţi cinci au fost capturaţi în viaţă, dar trei au reuşit să fugă. Ministrul francez al apărării este de părere că, dată fiind violenţa atacului, acesta nu trebuie considerat doar o acţiune teroristă ci, pur şi simplu, un act de război.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close