Antena 3 CNN Externe Belgia. Ancheta Bisericii Catolice a scos la iveală 475 de cazuri de pedofilie

Belgia. Ancheta Bisericii Catolice a scos la iveală 475 de cazuri de pedofilie

Belgia. Ancheta Bisericii Catolice a scos la iveală 475 de cazuri de pedofilie
Sursa foto: Foto: elmundo.es
10 Sep 2010   •   19:38

O comisie de anchetă formată cu sprijinul Bisericii Catolice din Belgia a publicat, vineri, un raport prin care a dezvăluit existenţa a aproape 500 de cazuri de abuz sexual asupra minorilor, în care sunt implicaţi preoţi şi alţi membri ai clerului, informează AFP. Raportul menţionează şi 13 cazuri de suicid în rândul victimelor şi şase tentative.

Comisia în cauză a anunţat că a primit 475 de plângeri, în prima jumătate a anului curent, de la presupuse victime sau familiile acestora.

Majoritatea plângerilor aveau legătură cu acuzaţiile de abuzuri sexuale comise în perioada1950-1980 de preoţi catolici sau de profesori.

Raportul de 200 de pagini conţine mărturiile a 124 de victime anonime care dezvăluie că abuzul începea, în general, la vârsta de 12 ani, deşi 24 dintre acestea aveau vârste cuprinse între 2 şi 7 ani.

Dintre victime, două treimi sunt de sex masculin.

Comisia a anunţat că a primit mare parte din mărturii după demisia forţată din aprilie a episcopului de Bruges, Roger Vangheluwe (foto), care a recunoscut că şi-a abuzat sexual nepotul între 1973 şi 1986.

Victimele merită "o Biserică fără teama să îşi confrunte propria vulnerabilitate, să o recunoască, să coopereze pentru a găsi răspunsuri drepte", a fost concluzia membrilor comisiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close