Antena 3 CNN Externe Bogătaşii americani renunţă la cetăţenie, după modificarea legislaţiei SUA privind taxele

Bogătaşii americani renunţă la cetăţenie, după modificarea legislaţiei SUA privind taxele

Bogătaşii americani renunţă la cetăţenie, după modificarea legislaţiei SUA privind taxele
Sursa foto: Foto: hacer.org
19 Iun 2011   •   21:03

Tot mai mulţi americani bogaţi renunţă la cetăţenie, după modificarea legislaţiei SUA privind taxele, notează cotidianul New York Times. Aproape 500 de americani cu averi considerabile au renunţat la cetăţenie în primul trimestru al anului, potrivit datelor publicate de Andrew Mitchel, avocat specializat în sistemul internaţional de taxe.

Avocatul arată că, în primele trimestre ale ultimilor şapte ani, numărul bogaţilor care au renunţat la cetăţenia americană a fost în medie de 115. Potrivit lui Andrew Mitchel, explicaţia constă în două modificări de natură tehnică aduse legislaţiei din domeniul taxelor.

În 2008, s-a eliminat obligaţia de a depune acte la fiscul american pentru deducerile fiscale, pe o perioadă de zece ani, după renunţarea la cetăţenie. În plus, numărul de zile care pot fi petrecute pe teritoriul SUA fără a intra sub incidenţa sistemului fiscal al Statelor Unite a crescut de la 30 la 120.

Legislaţia anterioară prevedea ca persoanele care petreceau peste 30 de zile anual pe teritoriul SUA, după ce renunţau la cetăţenie, să fie obligate să plătească taxe ca cetăţean american.

În acest context, mulţi americani cu dublă cetăţenie au ajuns la concluzia că a fi american nu este suficient pentru a justifica bătaia de cap generată de depunerea actelor cerute de Fisc.

Statele Unite sunt printre puţinele ţări care impun propriilor cetăţeni ce trăiesc permanent în alt stat să depună documente pentru taxe.

 

×
Subiecte în articol: SUA cetatenie bogatie taxe
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close