Antena 3 CNN Externe Breedlove: Rusia menţine efective importante la graniţa Ucrainei şi probabil va continua ingerinţele

Breedlove: Rusia menţine efective importante la graniţa Ucrainei şi probabil va continua ingerinţele

Breedlove: Rusia menţine efective importante la graniţa Ucrainei şi probabil va continua ingerinţele
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iun 2015   •   21:18

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va continua ingerinţele în estul Ucrainei, avertizează generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO, acuzând Rusia că menţine efective ample la frontiera cu Ucraina. "Nu cred că domnul Putin a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei", a declarat Breedlove, citat de Reuters.

"Frontiera dintre Rusia şi Ucraina este larg deschisă, permiţând tranzitul echipamentelor militare şi resurselor", a adăugat Philip Breedlove. "Rusia a acumulat resurse militare importante, muniţie etc... la niveluri care pot susţine operaţiuni. În interiorul Ucrainei, separatiştii sunt o forţă bine antrenată, condusă din Rusia, pregătită să efectueze orice misiune li s-ar cere în regiunea Donbas", a subliniat generalul NATO.

Conflictul din estul Ucrainei riscă să se intensifice în următoarele luni, a atras atenţia, la rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, acuzând că Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti. "Conflictul din Ucraina s-a soldat deja cu pierderea a peste 6.000 de vieţi omeneşti. Încălcările armistiţiului persistă şi există riscul revenirii la lupte grele", a spus Stoltenberg. "Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti, oferindu-le instruire, arme şi militari. În plus, Rusia are un efectiv amplu staţionat la frontiera cu Ucraina", a adăugat secretarul general NATO.

"În pofida numeroaselor încălcări ale armistiţiului de la Minsk, nu putem considera armistiţiul ca fiind suspendat, pentru că este cea mai bună bază pentru o soluţie politică... Fără Acordul Minsk, mi-e teamă că situaţia se poate deteriora şi mai mult", a avertizat Stoltenberg. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.400 de morţi.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close