Antena 3 CNN Externe Cartea pe care RUSIA o joacă în faţa lumii. Ce se va întâmpla cu regiunile din estul Ucrainei: "Sperăm ca negocierile să înceapă mai repede"

Cartea pe care RUSIA o joacă în faţa lumii. Ce se va întâmpla cu regiunile din estul Ucrainei: "Sperăm ca negocierile să înceapă mai repede"

Cartea pe care RUSIA o joacă în faţa lumii. Ce se va întâmpla cu regiunile din estul Ucrainei: "Sperăm ca negocierile să înceapă mai repede"
de O.P.    |    10 Sep 2014   •   06:58

 Armistiţiul rezistă în estul Ucrainei, în ciuda bombardamentelor care au continuat. Moscova a avansat acum ideea acordării unui statut special regiunilor din est pentru a pune capăt luptelor.

Uniunea Europeană a adoptat, formal, noi sancţiuni împotriva Rusiei, însă nu a început să le aplice. Sancţiunile vizează şi marile companii petroliere, cu excepţia concernului Gazprom.

Autorităţile de la Moscova spun că numai acordând un grad de autonomie sporită regiunilor Doneţk şi  Luhansk se va putea obţine pacea în Ucraina.

SERGHEI LAVROV, ministrul rus de Externe: "Sperăm ca negocierile să înceapă cât mai repede. Formatul lor e clar - e vorba despre autorităţile ucrainiene şi liderii Republicilor populare Luhansk şi Doneţk".

 Uniunea Europeană a anunţat că aplicarea noilor sancţiuni împotriva Rusiei a fost amânată pentru câteva zile, pentru evaluarea armistiţiului. Sancţiunile afectează, de această dată, şi marile companii petroliere din Rusia, cu excepţia concernului Gazprom.

Poroşenko a discutat, la telefon, cu preşedintele rus Vladimir Putin dar nu a dat detalii despre convorbire. Deocamdată, armistiţiul semnat la Minsk nu a adus pacea în Ucraina. Locuitorii din zonă spun că duelurile de artilerie continuă.

Kievul anunţă că separatiştii vor mai elibera peste 600 de militari ucrainieni capturaţi în timpul luptelor.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close