Antena 3 CNN Externe Catastrofă în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier. Imagini de la locul tragediei

Catastrofă în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier. Imagini de la locul tragediei

Catastrofă în Ungaria: 14 români au murit în urma unui accident rutier. Imagini de la locul tragediei
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
31 Oct 2011   •   07:32

14 români au murit şi alţi doi au ajuns în stare gravă la spital în urma unui grav accident rutier produs pe o autostradă din Ungaria. TIR-ul încărcat cu lemne s-a ciocnit violent de un microbuz plin cu români. Printre oamenii care au murit se află şi trei copii.

În accident au fost implicate două autovehicule conduse de români, un TIR care venea dinspre Arad şi se îndrepta către Budapesta şi un microbuzul care venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti.

Ultimele informaţii arată că microbuzul circula ilegal, întrucât autovehiculul avea o capacitate de 8 plus 1, iar în interior se aflau numai puţin de 15 oameni. 

CITIŢI COMUNICATUL MAE DESPRE ACCIDENTUL DIN UNGARIA

ŞOSELELE MORŢII:  VEZI ALTE ACCIDENTE DIN UNGARIA SOLDATE CU ROMÂNI MORŢI

IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE DE LA ACCIDENTUL DIN UNGARIA:


CRONOLOGIA EVENIMENTELOR:

15.00 - Şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria a fost reţinut. Bărbatul are 31 de ani, se numeşte Ovidiu Munteanu şi lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav rănit în urma accidentului.

14.00 - Se pare că, în momentul accidentului, şoferul TIR-ului vorbea cu un coleg prin staţie.

13.30 - Autorităţile din Szeged au informat că în accidentul din Ungaria au murit trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi, toţi români. Toate aceste persoane se aflau în microbuz.

12.10 - TIR-ul a derapat de pe banda sa de mers şi a ajuns pe contrasens.

12.00 - Numărul de pasageri din microbuz era depăşit. Automobilul era înmatriculat pentru capacitatea 8 plus 1. În microbuz se aflau 15 oameni.

11.40 - Şapte dintre victime sunt din judeţul Giurgiu. O altă persoană care şi-a pierdut viaţa este din Piteşti, iar o alta este din judeţul Neamţ. O altă victimă este din Alexandria.

11.10 - TIR-ul implicat în accident este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia, femeia afirmând că nu crede că şoferul a adormit la volan.

10.30
- Anchetatorii aflaţi la locul accidentului din Ungaria au ridicat tahometrul din autotrenul care a lovit microbuzul în care se aflau români, urmând ca acest aparat să fie analizat.

10.00 - Opt dintre cei 14 români care au murit în urma accidentului din Ungaria au fost identificaţi, informează Ioan Benze, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria, citat de Mediafax. Autorităţile nu au putut da detalii în legătură cu persoanele identificate.

8.30 - Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged, Sveni Suabolc,  a confirmat faptul că vinovat de producerea accidentului este şoferul TIR-ului, care a adormit la volan
 
8.00 - Apar primele informaţii referitoare la cauza accidentului. Se presupune că şoferul TIR-ului a adormit la volan.

7.30 – Autorităţile au informat că 14 români au murit într-un accident petrecut pe autostrada M43 din Ungaria.



Potrivit primelor informaţii, se pare că şoferul TIR-ului a adormit la volan, apoi s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar şi în care se aflau 15 persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged, Sveni Suabolc,  a confirmat faptul că vinovat de producerea accidentului este şoferul TIR-ului, care a adormit la volan.

Până în jurul orei 10.00, opt dintre cei 14 români care au murit în urma accidentului din Ungaria fuseseră identificaţi, informează Ioan Benze, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria, citat de Mediafax. 

Autorităţile nu au putut da detalii în legătură cu persoanele identificate. Autorităţile ungare au cerut sprijin la faţa locului pentru identificarea victimelor.

Printre cei 14 români morţi se află trei copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea. Cele două persoane care au supravieţuit accidentului, printre care şi şoferul TIR-ului, au fost  spitalizate la Szeged.

Accidentul a avut loc pe autostrada M43, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged.
 


VEZI IMAGINI CUTREMURĂTOARE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI






×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close