Antena 3 CNN Externe Ce măsuri au adoptat oficialii europeni reuniţi la Bruxelles în cadrul Consiliului European

Ce măsuri au adoptat oficialii europeni reuniţi la Bruxelles în cadrul Consiliului European

Ce măsuri au adoptat oficialii europeni reuniţi la Bruxelles în cadrul Consiliului European
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Dec 2013   •   21:16
Liderii europeni reuniţi la Bruxelles au adoptat mai multe programe de cooperare militară, în vederea consolidării securităţii blocului comunitar. Secretarul general al NATO a luat parte la începutul lucrărilor Consiliului, această organizaţie fiind principalul partener al Uniunii Europene. Mai mult, liderii statelor membre au declarat că uşa Europei rămâne deschisă pentru Ucraina, dar nu neapărat şi pentru guvernul său actual.

Statele membre au convenit asupra unei serii de măsuri în vederea asigurării securităţii Uniunii Europene. Vor investi mai mult în sateliţi de comunicaţie, drone şi securitate cibernetică.

Secretarul general al NATO a fost prezent la o parte din reuniunea de la Bruxelles, făcând astfel presiuni asupra liderilor prezenţi. Luna viitoare Uniunea Europeană va decide asupra unei intervenţii comune în Republica Centrafricană. Franţa a trimis deja o misiune militară în zonă.

Liderii reuniţi la Bruxelles au decis şi ca oferta de asociere înaintată Ucrainiei să rămână în vigoare. Cu toate acestea, au declarat că oferta nu include neapărat şi actualul guvern.

Nici discuţiile despre uniunea bancară nu au avansat. Mai multe ţări membre rămân sceptice în ceea ce priveşte planul de combatere a crizei băncilor. Este vorba despre un fond de 55 de miliarde de euro asigurat de industria bancară, în următorii 10 ani.

 

×
Subiecte în articol: NATO UE
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close