Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu GAZUL din Crimeea. Vestea venită la nici 24 de ore de la alipirea cu Rusia

Ce se întâmplă cu GAZUL din Crimeea. Vestea venită la nici 24 de ore de la alipirea cu Rusia

Ce se întâmplă cu GAZUL din Crimeea. Vestea venită la nici 24 de ore de la alipirea cu Rusia
de O.P.    |    20 Mar 2014   •   06:08

La nici 24 de ore de la alipirea Peninsulei Crimeea de Rusia, Gazprom face deja primul pas şi îşi exprimă intenţia de a exploata gazul din regiune.

Chiar prim-vicepremierul Crimeei a recunoscut că gigantul petrolier a depus deja o cerere în acest sens.

Gazprom vrea să exploateze resursele de gaze din apele teritoriale ale Crimeei, scrie presa rusească. O afacere de miliarde de dolari. Prim-vicepremierul Regiunii spune că din Crimeea se extrag anual 1,5 miliarde de metri cubi de gaze.

Vladimir Konstantinov, preşedintele Consiliului Suprem al peninsulei Crimeea, a declarat că activităţile de explorare și exploatare a gazelor şi petrolului din zonă ar trebui încredintate companiilor ruseşti.

Crimeea dispune de unele dintre cele mai mari rezerve continentale de petrol şi gaze din Marea Neagră. Conform Russia Today, producţia de gaze in Crimeea a crescut anul trecut cu 40% datorită deschiderii a două noi platforme in Marea Neagra.

Şi Exxon Mobile şi Royal Dutch Shell ar fi vrut să extragă gaze naturale din zăcământul localizat în largul coastelor Ucrainei, în apropiere de ţărmul României. Giganţii petrolieri ar fi fost dispuşi să investească 735 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: conflict crimeea Proteste Ucraina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close