Antena 3 CNN Externe Cel mai mare ORAŞ din lume va avea de cinci ori populaţia României. În ce ţară se va naşte

Cel mai mare ORAŞ din lume va avea de cinci ori populaţia României. În ce ţară se va naşte

Cel mai mare ORAŞ din lume va avea de cinci ori populaţia României. În ce ţară se va naşte
de O.P.    |    16 Apr 2014   •   07:43

Autoritățile chineze plănuiesc să realizeze un nou megalopolis, cu caracteristici nemaiîntâlnite până acum - 100 de milioane de locuitori, o suprafață mai mare decât state ca Uruguay sau Senegal și o populație mai numeroasă decât cea a Germaniei -, care va fi un fel de prelungire a capitalei Beijing, relatează 7sur7.be, ce reia un articol din Wall Street Journal.

Ideea este să se unifice capitala chineză, orașul Tianjin și anumite părți ale provinciei Hebei. Numele noului mega-oraș va fi Jing-Jin-Ji (Jing provine de la Beijing, iar Jin de la Tianjin). Pe cei 216.000 km2 vor locui 100 de milioane de oameni, iar Jing-Jin-Ji ar produce 970 de miliarde de dolari, adică 10,9% din produsul intern brut total al Chinei.

Foarte discrete în această privință, autoritățile chineze vor să lanseze acest proiect pentru a reduce poluarea din Beijing și a-l scăpa de ambuteiaje.

Unii specialiști apreciază însă că ambițiosul proiect nu oferă suficiente garanții. Jan Wampler, specialist de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT, SUA), arată că 'nu se pot construi la infinit noi axe rutiere''. ''La un moment dat, această acțiune trebuie să înceteze, iar eu cred că acest moment a sosit', a declarat el pentru Wall Street Journal.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close