Antena 3 CNN Externe Ceremonie religioasă, organizată la Barcelona în memoria victimelor tragediei Germanwings

Ceremonie religioasă, organizată la Barcelona în memoria victimelor tragediei Germanwings

Ceremonie religioasă, organizată la Barcelona în memoria victimelor tragediei Germanwings
28 Apr 2015   •   12:20

Un serviciu memorial a fost organizat, luni seara, la Barcelona pentru cele 150 de persoane care au murit la bordul unui avion Germanwings prăbuşit în martie în Alpii francezi, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.
Serviciul memorial pentru cei 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului care au murit la bordul avionului prăbuşit în sudul Franţei a fost organizat la bazilica Sagrada Familia din Barcelona. Printre cei aproximativ 600 de participanţi s-au numărat şi regele Spaniei Felipe al VI-lea, soţia sa, regina Letizia, precum şi premierul Mariano Rajoy şi câţiva membri ai Guvernului.

Carsten Spohr, directorul executiv al Lufthansa, compania mamă a Germanwings, precum şi managerul acesteia din urmă, Thomas Winkelmann, au fost, de asemenea, prezenţi la ceremonie.
Înainte de începerea slujbei, elevii de la o şcoală din afara Barcelonei au aprins 150 de lumânări, una pentru fiecare victimă. Ei au venit de la şcoala care a găzduit 16 elevi şi doi profesori din oraşul german Haltern, care se aflau la bordul avionului ce decolase din Barcelona cu destinaţia Düsseldorf.

"Păstrăm amintirea victimelor în inimile noastre", a declarat arhiepiscopul de Barcelona, cardinalul Lluis Martinez Sistach, reamintind participanţilor de victimele cutremurului devastator care s-a produs sâmbătă în Nepal şi de sutele de persoane care au murit recent încercând să ajungă în Europa prin traversarea Mării Mediterane.
După ceremonie, regele, regina şi premierul au transmis personal condoleanţe familiilor victimelor.
Potrivit Ministerului german de Externe, 72 de germani şi 51 de spanioli se aflau la bordul avionului care s-a prăbuşit la 24 martie. O slujbă similară în memoria victimelor a avut loc şi la catedrala din Koln, în vestul Germaniei, în urmă cu zece zile.

Înainte de serviciul memorial de luni seara, Biserica Catolică Spaniolă a fost criticată pentru că nu plănuieşte o ceremonie mai cuprinzătoare. Probabil ca răspuns la aceste critici, reprezentanţii bisericii protestante şi comunităţile evreieşti şi musulmane din Spania au susţinut discursuri în care şi-au manifestat empatia cu familiile victimelor.
Anchetatorii care investighează cauzele accidentului cred că Andreas Lubitz, copilotul avionului care avea antecedente de depresie, a prăbuşit în mod deliberat aeronava, încuindu-se singur în carlingă.

×
Subiecte în articol: GermanWings Barcelona
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close