Antena 3 CNN Externe Companiile japoneze reacţionează la protestele din China. Canon închide trei fabrici

Companiile japoneze reacţionează la protestele din China. Canon închide trei fabrici

Companiile japoneze reacţionează la protestele din China. Canon închide trei fabrici
Sursa foto: Foto: blog.infotrends.com
de N.B.    |    17 Sep 2012   •   13:01

Canon Inc., producătorul japonez de electronice a anunţat că se pregăteşte să suspende operaţiunile la trei din cele patru fabrici pe care le deţine în China, ca urmare a protestelor anti-nipone din această ţară, relatează Rueters.

Compania Canon va opri liniile de producţie de la fabrica sa de imprimante laser din Guandong, o fabrică de camere digitale din acelaşi oraş şi o utilitate care produce copiatoare din Jiangsu.

China "trebuie să aibă grijă să nu facă rău cetăţenilor japonezi sau companiilor japoneze", a declarat duminică premierul japonez, Yoshihiko Noda, pe fondul unui val de proteste anti-japoneze.

Protestele au fost declanşate sâmbătă, după ce guvernul japonez a decis să cumpere disputatele insule Senkaku, din Marea Chinei de Est de la o firmă japoneză privată.

Autorităţile chineze au trimis, pe 11 septembrie, două nave de patrulare în Marea Chinei de Est, în apropierea insulelor disputate.

Premierul chinez Wen Jiabao a avertizat că Beijingul nu va ceda "niciodată niciun centimetru pătrat" în diferendul cu Japonia din Marea Chinei de Est.

Insulele Diaoyu/Senkaku sunt controlate de Tokyo dar revendicate de China şi Taiwan. Apele care înconjoară aceste insule sunt bogate în peşte, iar subsolul marin ar putea ascunde zăcăminte de hidrocarburi.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close