Antena 3 CNN Externe Critici dure ale lui Berlusconi la adresa Uniunii Europene: UE este un corp mare cu un cap foarte mic

Critici dure ale lui Berlusconi la adresa Uniunii Europene: UE este un corp mare cu un cap foarte mic

Critici dure ale lui Berlusconi la adresa Uniunii Europene: UE este un corp mare cu un cap foarte mic
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
10 Sep 2011   •   12:30
Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat că Uniunea Europeană este „un corp mare cu un cap foarte mic” şi a criticat imposibilitatea Europei de a se uni în privinţa politicii externe sau a pensiilor, conform AFP.

"Suntem în continuare într-o Europă formată din mai multe state care nu reuşesc să se unească asupra unei politici externe, fiscale sau a imigraţiei unice”, a declarat Berlusconi în cadrul unui miting al tinerilor din partidul său, la Roma.

"Când a fost vorba să se găsească un lider, noi, în Partidul Popular European, am propus binomul Tony Blair – Franco Frattini, dar Sarkozy şi Merkel au decis să păstreze pentru ei politica externă şi au ales să numească două persoane respectabile dar complet necunoscute europenilor şi altor interlocutori mondiali”, a comentat Berlusconi.

Statele Uniunii Europene l-au ales în noiembrie 2009 pe belgianul Herman von Rompuy ca prim preşedinte permanent al Europei şi pe Catherine Ashton drept prim şef al diplomaţiei sale.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close