Antena 3 CNN Externe De sărbători, zonele turistice şi comerciale ale Parisului sunt strict interzise cerşetorilor

De sărbători, zonele turistice şi comerciale ale Parisului sunt strict interzise cerşetorilor

De sărbători, zonele turistice şi comerciale ale Parisului sunt strict interzise cerşetorilor
Sursa foto: Foto: paris.photobynight.com
13 Dec 2011   •   21:52

Vitrinele strălucitoare ale magazinelor pariziene sunt adesea umbrite, în prag de sărbători, de cerşetorii care cer câţiva bănuţi pentru mâncare.

Anul acesta, Ministerul francez de Interne a interzis prezenţa cerşetorilor şi a persoanelor fără adăpost, cu ocazia sărbătorilor, în zonelor comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice, relatează The Guardian.

În contextul în care economia Franţei este în criză şi în perspectiva unei noi recesiuni, oamenii săraci şi fără adăpost sunt din ce în ce mai vizibili în faţa magazinelor şi la intrările în staţiile de metrou.

În acest sens, Claude Guéant, ministrul francez de Interne, a emis o serie de ordonanţe care interzic cerşetoria în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice.

Gueant argumentează că arestarea sau amendarea cerşetorilor este esenţială pentru facilitarea turismului.

Cerşetoria a fost interzisă în urmă cu un an pe Champs Elysées, însă acum interdicţia include perimetrul din apropierea Galeriilor Lafayette, magazinele Printemps, Muzeul Luvru şi Grădinile Tuileries.

De asemenea, oficialităţile franceze au cerut sprijinul a 33 de poliţişti români care vor patrula în Paris, de sărbători, alături de poliţiştii francezi, pentru a-i vâna pe românii care comit infracţiuni în capitala Franţei.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close