Antena 3 CNN Externe Declaraţia SURPRIZĂ a premierului britanic. Ce spune Cameron despre o posibilă IEŞIRE a Marii Britanii din UE

Declaraţia SURPRIZĂ a premierului britanic. Ce spune Cameron despre o posibilă IEŞIRE a Marii Britanii din UE

Declaraţia SURPRIZĂ a premierului britanic. Ce spune Cameron despre o posibilă IEŞIRE a Marii Britanii din UE
Sursa foto: Foto captura guardian.co.uk
18 Dec 2012   •   13:57

David Cameron a declarat marţi, întrebat fiind de laburişti dacă şi-ar putea imagina o Mare Britanie în afara UE, că susţine rolul ei în Uniunea Europeană, însă, în acelaşi timp, vrea să transmită ideea că Marea Britanie se poate ocupa şi singură de propriul destin.

Premierul britanic a sugerat că retragerea ţării sale din UE este un scenariu imaginabil, aliniindu-se la declaraţiile mult mai ferme ale primarului Londrei, Boris Johnson, care subliniat recent că "nu ar fi sfârşitul lumii pentru Marea Britanie dacă s-ar retrage din Uniunea Europeană", scrie guardian.co.uk.

"Orice tip de viitor este posibil pentru Marea Britanie. Noi ne ocupăm de propriul destin, putem face propriile noastre alegeri. Cred că alegerea pe care trebuie să o facem este de a rămâne în Uniunea Europeană, să facem parte din piaţa unică, să maximizăm impactul nostru în UE, dar atunci când avem anumite nemulţumiri în relaţiile noastre cu UE, nu trebuie să ne fie frică să o spunem tare", a declarat Cameron.

În ultima perioadă, liderii britanici se gândesc că este o variantă bună organizarea unui referendum, la care cetăţenii ar trebui să voteze dacă ţara lor ar mai trebui să rămână în UE sau nu.





×
Subiecte în articol: David Cameron
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close