Antena 3 CNN Externe Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico. Oamenii așteaptă inundaţii catastrofice

Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico. Oamenii așteaptă inundaţii catastrofice

Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico. Oamenii așteaptă inundaţii catastrofice
Sursa foto: FOTO: Pixabay
de S.T.    |    21 Sep 2017   •   17:25

Preşedintele american Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico, procedură ce va permite deblocarea fondurilor federale pentru a ajuta acest stat insular din Marea Caraibilor asociat SUA şi care a fost lovit miercuri de uraganul Maria, informează AFP.

„Preşedintele Donald Trump a anunţat ieri starea de catastrofă naturală în teritoriul neîncorporat al Puerto Rico şi a autorizat un ajutor federal pentru a veni în sprijinul serviciilor de salvare locale”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Uraganul Maria, clasat între categoria 4 şi 5 (nivelul maxim), a lovit miercuri dimineaţă insula Puerto Rico, unde furnizarea electricităţii este de atunci sistată complet.

„Dacă puteţi, urcaţi acum în zone înalte”, a indicat joi în zori pe Twitter agenţia meteo din Puerto Rico, avertizând populaţia despre „inundaţii catastrofice” şi riscul unor alunecări de teren.

Uraganul Maria a ucis zece persoane în insulele Guadelupa şi Dominica.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close