Antena 3 CNN Externe E incredibil ce poate face această înghețată. Nimeni nu se aștepta la o așa descoperire

E incredibil ce poate face această înghețată. Nimeni nu se aștepta la o așa descoperire

E incredibil ce poate face această înghețată. Nimeni nu se aștepta la o așa descoperire
Sursa foto: Foto: fanpop.com
03 Feb 2013   •   17:09

Proprietara unei cofetării din SUA se bucură de un mare succes în rândul clienţilor de când a lansat pe piaţă o îngheţată care ar alunga răceala, ce conţine ingrediente precum ghimbir, ardei iute, suc de portocală şi lămâie, scrie dailymail.co.uk.

Jenni Britton Bauer, proprietara unei cofetării din Ohio, spune că reţeta ei de îngheţată alungă răceala, fiind plină de ingrediente care tratează simptomele virale. Îngheţata conţine miere şi pectină lichidă, pentru tratarea durerilor de gât, ghimbir şi ardei iute, care au proprietăţi antiinflamatoare, combat febra şi durerile de încheieturi, suc de lămâie şi portocală, pentru o supradoză de vitamina C.

Deşi nu elimină complet virusul, îngheţata fortifică sistemul imunitar în timpul bolii, spune creatoarea ei.

Femeia a oferit chiar și reţeta îngheţatei, pentru care sunt necesare 2 căni de suc proaspăt de portocale, 1/3 cană suc de lămâie proaspăt, 2/3 cană de zahăr, 1/3 cană de miere, 1/4 linguriţă de pudră de ghimbir, 80 de grame de pectină lichidă, 1/8 linguriţă de ardei iute şi, opţional, 2 - 4 linguri de coniac - care acţionează ca un antiseptic.

Sucul de lămâie se combină cu cel de portocale, zahărul, mierea, ghimbirul, într-o cratiţă, pe foc mediu, iar după dizolvarea zahărului se ia de pe foc, se adaugă restul ingredientelor şi se lasă la răcit într-o cutie cu capac. Se pune în congelator şi se lasă câteva ore.

Bauer a preparat pentru prima dată această îngheţată în 2004, iar între timp a lansat şi o versiune pentru copii, care, în loc de coniac, conţine un suc concentratat de cireşe.

×
Subiecte în articol: cofetarie inghetata ghimbir miere
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close