Antena 3 CNN Externe Efect de bumerang. Magazin ocolit de evreii din India din pricina numelui răsunător: "HITLER"

Efect de bumerang. Magazin ocolit de evreii din India din pricina numelui răsunător: "HITLER"

Efect de bumerang. Magazin ocolit de evreii din India din pricina numelui răsunător: "HITLER"
Sursa foto: Foto: AFP
29 Aug 2012   •   19:28

Un magazin de haine a stârnit numeroase controverse în India şi şi-a atras dispreţul în comunitatea de evrei din cauza numelui puţin spus neinspirat pe care proprietarul l-a ales: „Hitler”.

Proprietarul Rajesh Shah a declarat însă pentru The Times of India daily că nu a ştiut mare lucru despre acest personaj istoric şi că a ales numele dupa porecla unui prieten de-al bunicului său, scrie rt.com

"Sincer, până să mi se aprobe numele magazinului, eu nu ştiam despre Hitler decât că era un om foarte sever. Am citit despre el pe Google, cu puţin timp înainte să îmi deschid afacerea”, susţine Rajesh Shah.

Acesta mai spune că numele a fost inspirat după porecla partenerului de afaceri al bunicului său, care era un om foarte strict.

Shah a spus că va renunţa la denumire doar dacă i se va oferi despăgubire, pentru că a investit mulţi bani pe panoul cu numele magazinului.

Comunitatea de evrei din Achmedabad este indignată. Unii membri ai comunităţii sunt de părere că Rajesh Shah se preface şi că ştia foarte bine cine era şi ce a făcut Hitler.



×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close