Antena 3 CNN Externe Egipt: Preşedintele Mohamed Morsi ar fi fost plasat în arest la domiciuliu

Egipt: Preşedintele Mohamed Morsi ar fi fost plasat în arest la domiciuliu

Egipt: Preşedintele Mohamed Morsi ar fi fost plasat în arest la domiciuliu
de M.T.    |    03 Iul 2013   •   19:01

Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a fost plasat în arest la domiciu, afirmă surse citate de ABC News.

Deocamdată, informaţia nu a fost confirmată.
   
Surse citate de Televiziunea publică egipteană afirmă că armata a intervenit pentru securizarea instituţiilor principale imediat după expirarea ultimatumului. În acest context, Morsi ar fi fost plasat în arest la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al lui Morsi a negat informaţia, potrivit ABC News, dar vestea că preşedintele egiptean ar fi fost arestat la domiciliu a fost primită cu urale în Piaţa Tahrir.

În acelaşi timp, un consilier al Preşedinţiei a declarat că în Egipt are loc în acest moment o „lovitură de stat militară".

Reuters a scris că armata ar fi preluat controlul asupra televiziunii de stat, cu doar o oră înainte de expirarea ultimatumului acordat clasei politice.

Marţi seară, Morsi a exclus o plecare anticipată de la putere, declarându-se pregătit să îşi „dea viaţa" pentru păstrarea „legitimităţii" şi cerând armatei să îşi retragă ultimatumul.


Subunităţi ale Armatei egiptene au preluat controlul asupra clădirii televiziunii de stat din centrul oraşului Cairo; Foto: Twitter

Potrivit altor surse, preşedintele şi alţi lideri ai mişcării Fraţii Musulmani au primit doar interdicţii de călătorie în străinătate.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close