Antena 3 CNN Externe Eurobarometru: Românii au o imagine pozitivă despre UE şi privesc cu optimism viitorul

Eurobarometru: Românii au o imagine pozitivă despre UE şi privesc cu optimism viitorul

Eurobarometru: Românii au o imagine pozitivă despre UE şi privesc cu optimism viitorul
Sursa foto: Foto: knowledge.allianz.com
17 Dec 2014   •   21:32

Mai mult de jumătate (59%) dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, iar 46% dintre ei cred că vocea lor contează în Uniune, relevă un sondaj Eurobarometru prezentat miercuri de Comisia Europeană şi citat de Agerpres.

În plus, românii sunt printre cei mai optimişti dintre europeni în ceea ce priveşte viitorul continentului (74%, faţă de un maxim de 78% înregistrat în Irlanda). Principalele preocupări ale românilor se referă la şomaj, situaţia economică, precum şi la creşterea preţurilor şi a inflaţiei, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei CE în România.

În medie, 39% dintre europeni au o imagine pozitivă asupra Uniunii, 40% cred că vocea lor contează, iar 56% privesc cu optimism spre viitor. Principalele preocupări sunt, în mare, aceleaşi cu ale românilor, ele referindu-se la şomaj, situaţie economică şi imigraţie.

Datele fac parte din cel mai recent sondaj Eurobarometru de tip standard. El a fost realizat prin interviuri faţă în faţă care au avut loc în perioada 8-17 noiembrie 2014. În total au fost intervievate 32.598 de persoane din toate statele membre UE și din ţările candidate.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close