Antena 3 CNN Externe Explozie puternică la un centru de reciclare a uleiului industrial din Spania: 30 de persoane au fost rănite

Explozie puternică la un centru de reciclare a uleiului industrial din Spania: 30 de persoane au fost rănite

Explozie puternică la un centru de reciclare a uleiului industrial din Spania: 30 de persoane au fost rănite
Sursa foto: foto: Pixabay.com
04 Mai 2017   •   18:00

Treizeci de persoane au fost rănite joi în Spania, între care trei grav, în explozii urmate de un incendiu la un centru de reciclare a uleiului industrial în apropiere de Madrid, au informat surse din cadrul serviciului de pompieri, scrie AFP. 

'Sunt 30 de răniţi, dintre care trei grav şi 27 cu răni uşoare', a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. Cele trei persoane rănite grav au 'arsuri şi traumatisme', a precizat el. 

'Au avut loc explozii din motive care fac obiectul unei anchete, într-un centru de reciclare a uleiului' industrial, a adăugat sursa citată. 

Un purtător de cuvânt al primăriei din Arganda del Rey a afirmat pentru AFP că incendiul a avut loc la compania Requimsa. Potrivit site-ului său, această societate 'gestionează şi colectează toate tipurile de deşeuri periculoase' şi 'recuperează şi tratează solvenţi reziduali'. 

Centrul pentru operaţiuni de salvare din Madrid a anunţat pe Twitter că cinci şcoli au fost evacuate, precum şi mai multe case şi alte clădiri pe o rază de 500 de metri în jurul zonei în care s-a produs explozia, la 27 de kilometri sud-est de capitala Spaniei. 

'Locuitorilor li s-a cerut să nu iasă din case şi să ţină ferestrele închise', a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, adăugând că, potrivit testelor efectuate, 'calitatea aerului este normală' în zonă. 

Alerta a fost dată la ora 11:30 locală (09:30 GMT). În jurul orei locale 15:00, pompierii încercau încă să stingă incendiul. 

O înregistrare publicată de Garda Civilă arăta o coloană de fum negru care ieşea din centrul în flăcări.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close