Antena 3 CNN Externe Un nou atac terorist zguduie lumea. E în plină desfășurare. Parlamentul, sub asediu. Mai multe victime

Un nou atac terorist zguduie lumea. E în plină desfășurare. Parlamentul, sub asediu. Mai multe victime

Un nou atac terorist zguduie lumea. E în plină desfășurare. Parlamentul, sub asediu. Mai multe victime
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iun 2017   •   11:45

UPDATE: Cel puţin opt oameni au fost uciși în două atacuri separate comise de bărbaţi înarmaţi şi de un atacator sinucigaş la sediul Parlamentului iranian şi la mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini, edificii aflate la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri unul faţă de celălalt, scrie presa internațională.

Cel puţin trei atacatori au intrat în clădirea Parlamentului iranian, în centrul capitalei iraniene. Atacatorii nu au fost încă arestaţi.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atentatele coordonate din Teheran

Opt persoane au murit în atacul de la Parlamentul de la Teheran şi patru sunt luate ostatice.

Imagini cu momentul în care un atacator se detonează la mausoleu

Agenţia de ştiri ISNA a relatat că bărbaţi cu mitraliere au încercat să intre în clădirea Parlamentului. 

Imagini cu atacul de la Parlamentul iranian


Au fost semnalaţi răniţi într-un schimb de focuri şi într-un atac sinucigaş la mormântul fostului lider suprem al Iranului, ayatollahul Khomeini, în sudul Teheranului. Potrivit agenţiei de ştiri Tasnim, au avut loc schimburi de focuri între 'terorişti şi forţele de poliţie'. 

Știrea inițială

Cel puțin trei persoane au fost rănite după ce au fost împușcate în Parlamentul iranian, au raportat mai multe agenții semioficiale de presă iraniene, Fars şi Mehr, potrivit The Independent.

Un gardian a fost rănit la picior iar doi civili, care se aflau în vizită la deputați din circumscripții diferite, au fost și ei atinși de gloanțe.

Atacatorul a reușit să scape din clădire, însă a fost capturat la scurt timp de forțele de ordine.

Deputatul Elyas Hazrati a declarat că însă că trei bărbați ar fi atacat Parlamentul, având la ei puști Kalashnikov și un pistol.

Agenţia Tasnim, citată de agenţia de presă britanică, a relatat la rândul său că incidentul armat este în desfăşurare în Parlamentul de la Teheran şi că un gardian a fost rănit. 

Reuters precizează că nu a putut verifica informaţiile din surse independente. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close